Methodologie berekening totale eigendomskosten

Ontdek hoe we de totale eigendomskosten van uw printer berekenen.

TCO-berekening

De totale eigendomskosten (TCO) zijn gebaseerd op de oorspronkelijke aanschafkosten van de hardware plus de kosten van inkt of toner over een bepaalde periode (bekijk hieronder de voorwaarden). Let op: de totale eigendomskosten kunnen worden beïnvloed door aanvullende variabele kosten, waaronder andere consumables, inkt- en tonerbundels, inkt- en tonersets voor groot volume, onderhoud, stroomverbruik en reserveonderdelen.

De totale eigendomskosten (TCO) zijn gebaseerd op de volgende berekening: [gemiddelde CPP (kleur) x printvolume (kleur) - min de pagina's die met zowel inkt als toner zijn geprint] plus [gemiddelde CPP (zwart-wit) x printvolume (zwart-wit) - min pagina's die met zowel inkt als toner zijn geprint] plus [hardwarekosten] plus [kosten voor onderhoudscartridge (alleen voor MAXIFY GX-modellen)].

De modellen waarmee de totale eigendomskosten zijn vergeleken omvatten geselecteerde modellen van de tien best verkochte laserkleurenprinters en de tien best verkochte inkjetprinters volgens de IDC EMEA Hardcopy Tracker (op basis van gegevens van het eerste t/m derde kwartaal 2020). De gemiddelde verkoopprijs (ASP) van de printers in lokale valuta is gebaseerd op de IDC EMEA Hardcopy Tracker (gegevens uit eerste kwartaal 2020 t/m derde kwartaal 2020) en de prijs van consumables van de officiële websites van de fabrikant op 2 februari 2021.

De hardware en consumables voor de Canon MAXIFY GX7000, GX6000, GX5000, GX4000 en GX3000-series zijn in de berekening meegeteld en met als enige doel deze TCO-berekening is gebruikgemaakt van de aanbevolen verkoopprijs (RRP), inclusief btw.

De btw is meegerekend, maar houd er rekening mee dat bezorgkosten niet bij de prijsberekeningen zijn meegeteld. De prijzen kunnen op elk moment worden gewijzigd door marktomstandigheden.

De printkosten zijn gebaseerd op het gebruik van de standaardinstellingen die op zowel Canon-printers als printers van concurrenten worden gebruikt. Dit is consistent met de testomstandigheden die voor de ISO/IEC-verbruikstest voor de relevante categorie zijn gebruikt.

De kosten per pagina zijn berekend op basis van de verkoopprijs van consumables die op de websites van de fabrikanten is genoemd, gedeeld door het door de fabrikanten gepubliceerde verbruik dat in openbaar beschikbare informatie bekend is gemaakt. De kosten per pagina zijn gebaseerd op de printsimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712 voor inkjetprinters en ISO/IEC 19798 voor kleurenlaserprinters.

De specificaties en prestatiegegevens van alle fabrikanten zijn verzameld via openbaar beschikbare informatie, waaronder de eigen brochures en websites van de fabrikanten. Het toner- en inktverbruik van Canon en concurrenten zijn uit de gepubliceerde specificaties van de fabrikanten gehaald.

Voor het doel van eerlijke vergelijking en nauwkeurige gegevensrapporten zijn de gegevens over het verbruik van consumables verkregen op basis van consumables voor toner- en inktverbruik met de hoogste standaard die ten tijde van de publicatie beschikbaar waren, volgens de ISO-standaarden. Combinatiepakketten, XL-cartridges en multipacks zijn niet bij de vergelijking meegerekend. Deze gegevens zijn openbaar beschikbaar.

Heb je ondersteuning voor je apparaat nodig?