Canon introduceert de plotWAVE en colorWAVE T-serie, de volgende generatie grootformaat printers voor technische documentatie

Drupa, Düsseldorf, Duitsland, 28 mei 2024 – Canon introduceert vandaag de volgende generatie plotWAVE en colorWAVE grootformaat printers voor het printen van technische documentatie. De Canon plotWAVE en colorWAVE T-serie zijn gebaseerd op bewezen en vertrouwde technologieën, waaronder CrystalPoint en Radiant Fusing. Beide series combineren de nieuwste innovaties op het gebied van productdesign en besturingstechnologie in een uiterst productief printsysteem dat op betrouwbare en eenvoudige wijze technische tekeningen, posters en POS-prints van hoge kwaliteit produceert. Daarnaast bevatten beide T-series ook PRISMA Tech Suite, een nieuwe set workflow-oplossingen, terwijl meerdere IT-beveiligingsfuncties in de printers een hoge mate van bescherming bieden en een circulair design ook milieu-initiatieven ondersteunt.

  • De nieuwe zwart-wit plotWAVE T-serie omvat vijf verschillende modellen: de T30/35, T50/55 en de T75.

  • Met PRISMAproduce Tech software kunnen gebruikers eenvoudig complexe sets documenten maken, beheren en verzenden vanuit een webbrowser en dit naar één of meerdere printers tegelijk.

  • De nieuwe colorWAVE T-serie is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de T60 en T65.

De Canon plotWAVE- en colorWAVE-grootformaat printers zijn ontwikkeld voor professionals in de architectuur, techniek, bouw en productie, maar ook voor overheidsinstellingen en commerciële printproducenten die grotere sets technische documenten verwerken, en hebben een langdurig en toonaangevend succes op de markt. Sinds hun introductie zijn meer dan 62.000 plotWAVE en colorWAVE printers geïnstalleerd bij klanten over de hele wereld om op betrouwbare wijze en met één druk op de knop nauwkeurige prints van hoge kwaliteit te produceren, wanneer dat maar nodig is. De nieuwe zwart-wit plotWAVE T-serie vervangt de vorige PlotWave-serie en is verkrijgbaar in vijf verschillende modellen: de T30/35, T50/55 en T75, die tot wel tien A1-prints per minuut produceren en een media-capaciteit bieden tot 1.200 meter op zes rollen tot 914 mm (36 inch) breed.

De nieuwe colorWAVE T-serie vervangt eerdere ColorWave-modellen en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de T60 en T65. Beide modellen produceren vier A1 kleurenprints per minuut, terwijl de T60 een mediacapaciteit van vier rollen biedt en de T65 extra kwaliteitsmodi biedt voor gebruikers die een hogere kwaliteit wensen, evenals een hogere mediacapaciteit van maximaal 1.200 meter op zes rollen en nog meer mediaflexibiliteit. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar als multifunctionele printer, inclusief de optie van een geïntegreerde scanner en een volledig geïntegreerde stapel- of vouwoplossing.

Professionals beschikken nu over de productiviteitsmiddelen die ze nodig hebben om hun werk te doen. De nieuwe plotWAVE en colorWAVE T-serie worden geleverd met een nieuwe en verbeterde POWERsync+ controller. Deze controller is uitgerust met snellere hardware en meer geheugencapaciteit voor een razendsnelle verwerking van opdrachten. Bovendien draait de POWERsync+ controller op Microsoft Windows 10 IoT Enterprise 2021, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat ze altijd toegang hebben tot de nieuwste beveiligingsfuncties van Microsoft Windows om hun systeem veilig te houden. Printopdrachten kunnen overal vandaan en vanaf verschillende apparaten worden ingediend en met de nieuwe wekfunctie op afstand, Remote ON, is de printer klaar voor gebruik zodra de gebruiker er is. De productiviteit en het gebruiksgemak worden verder verbeterd door een nieuw waarschuwingslampje voor de operator bovenop de printers dat de status van de printer aangeeft, samen met een sensor in de medialaden, die automatisch de resterende medialengte op de rol berekent en adviseert.

De productiviteit wordt ook verbeterd door de toevoeging van de nieuwe PRISMA Tech Suite, een set workflow-oplossingen voor de plotWAVE en colorWAVE T-series die klanten helpt om hun printactiviteiten eenvoudig te beheren en de controle te behouden met een efficiënte en handige workflow-applicatie en printertools:

• PRISMAproduce Tech, waarmee gebruikers eenvoudig complexe sets documenten vanuit een webbrowser kunnen maken, beheren en verzenden naar één of meer printers tegelijk. Printergebruikers profiteren van een consistenter printproces en een betrouwbaardere printkwaliteit, met speciale templates en eenvoudiger IT-onderhoud;
• PRISMAlytics Accounting, een veilige cloud-gebaseerde printertool die gegevens vastlegt voor het doorberekenen van de kosten en het monitoren van het gebruik;
• PRISMAlytics Dashboard, een beveiligde cloud-gebaseerde managementinformatietool die uitgebreide overzichten biedt om de productie van printactiviteiten te bewaken en te maximaliseren;
• PRISMAservice, een centraal kennisplatform dat service en support van Canon in staat stelt snellere, efficiëntere en effectievere klantenondersteuning te bieden voor maximale uptime door een groot aantal servicetools te integreren in één uniforme portal.

Omdat beveiliging een belangrijk punt van aandacht is voor gebruikers, heeft Canon de SMARTshield geïntegreerde printbeveiligingstechnologie verder ontwikkeld voor de nieuwe plotWAVE en colorWAVE T-serie met automatische implementatie van Microsoft beveiligingspatches en printen met pincode of wachtwoord. Een systeembeheerder kan aangeven wanneer de beveiligingspatches worden ingezet en kan meldingen instellen over zowel de beschikbaarheid van nieuwe beveiligingspatches als de status van de updates. Een gebruiker kan nu ook een pincode of wachtwoord invoeren vlak voordat een bestand wordt geprint. Bij aankomst bij de printer moet de pincode of het wachtwoord worden ingevoerd op het ClearConnect-gebruikerspaneel om toegang te krijgen tot het bestand voor beveiligd printen en om te voorkomen dat onbevoegden het bestand kunnen printen.

Om de impact op het milieu te minimaliseren, zijn zowel de plotWAVE T-serie met de Radiant Fusing-technologie als de colorWAVE T-serie met de CrystalPoint-technologie ENERGY STAR gecertificeerd en voorzien van energiebesparende functies. Net als bij hun voorgangers, waarvan veel systemen nog steeds perfect functioneren bij klanten, zijn beide T-series ontworpen voor een lange levensduur met gebruik van materialen waarvan ten minste 85 % kan worden gerecycled of hergebruikt voor herfabricage. De plotWAVE T-serie heeft ook tonerflessen die zijn gemaakt van gemiddeld 50% gerecycled kunststof, terwijl een deel van de verpakking van de colorWAVE T-serie TonerPearls is ontworpen om ook te worden gebruikt als onderhoudsbakje. Beide T-series worden ook ondersteund door intelligente printerdrivers van Canon en de PRISMA Tech Suite workflow-oplossingen om te helpen bij 'first-time-right printing' zodat verspilling van prints, toner, inkt of energie wordt voorkomen.

Canon heeft zoveel vertrouwen in de constructiekwaliteit van de plotWAVE en colorWAVE T-serie dat het ook haar serviceverplichting naar gebruikers voor de komende jaren vergroot door ondersteuning voor consumables, reserveonderdelen, onderhoudssoftwarereleases en beveiligingsupdates toe te voegen gedurende de economische levensduur van de printer1. proCARE+, dat aanpasbare serviceopties biedt voor 36, 48 of 60 maanden, is nu ook beschikbaar voor de plotWAVE en colorWAVE T-serie printers. Deze service omvat ondersteuning op afstand op dezelfde dag en ondersteuning op locatie op de volgende dag en dekt arbeid, reiskosten, reserveonderdelen en imaging-devices.

Mathew Faulkner, Director, Marketing & Innovation, Wide Format Printing Group bij Canon EMEA, zegt: “Al meer dan tien jaar bepalen de Canon plotWAVE en colorWAVE series de norm voor het printen van hoogwaardige, technische documenten. Als marktleiders hebben ze een reputatie opgebouwd van veilige, geavanceerde en solide technologie, gemaakt door professionals voor professionals. We hebben die reputatie behouden door de technologie te blijven ontwikkelen en updaten, zodat onze plotWAVE en colorWAVE printers geschikt zijn voor hun doel en het vertrouwen van onze gebruikers behouden. Met de volgende generatie die we vandaag aankondigen, hebben we opnieuw gereageerd op feedback van klanten door de T-serie, in combinatie met de nieuwe PRISMAproduce Tech, nog productiever, gebruiksvriendelijker en veiliger te maken, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat het nog vele jaren een veilige en betrouwbare investering blijft.”

Voorbeelden van de plotWAVE en colorWAVE T-serie zijn te zien in het CAD Printing segment op de Canon-stand in Hal 8a tijdens drupa 2024 en alle modellen van beide series zijn per direct verkrijgbaar binnen EMEA, hetzij rechtstreeks bij Canon of bij een door Canon erkende reseller. Ga voor meer informatie naar https://www.canon.nl/business/.

  1. Dit verwijst naar de gemiddelde economische levensduur van een printer uit de T-serie, die volgens Canon Production Printing zeven jaar bedraagt.