A hand holding a smartphone displaying the Creative Park app. Canon printer paper and Creative Park templates and designs are arranged on the table.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Vijf dingen die je moet weten over de Creative Park-app

De Creative Park-app biedt urenlang plezier en inspiratie, ongeacht je leeftijd of je knutselvaardigheden. Er zijn tal van knutselprojecten, met onder andere leuke manieren om je spullen te personaliseren, en modellen te maken – en zelfs spellen! Je vindt gegarandeerd iets moois om thuis te maken, alleen of met familie of vrienden. Met de Creative Park-app kun je op een eenvoudige manier inspirerende ideeën vinden en printen, direct vanaf je mobiele telefoon. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android, in allerlei talen. Om aan de slag te gaan, download je de app in de App Store of Google Play. Dit zijn vijf favoriete weetjes over de Creative Park-app, met een paar tips om je op weg te helpen.

1. Hij is gratis en gebruiksvriendelijk.

 A personalised card on the paper tray of a Canon printer.
Je kunt de Creative Park-app kosteloos gebruiken. Je hebt enkel een Canon ID en een ondersteunde Canon-printer nodig.

De Creative Park-app is helemaal gratis. Je downloadt hem gewoon op je smartphone of tablet. De eerste keer dat je de app opstart, kom je terecht op de internetpagina om de registratie van je Canon ID te voltooien. Je kunt je ook registreren (of aanmelden, wanneer je al een Canon ID hebt) door naar het menutabblad in de rechterbovenhoek te gaan en te tikken op Canon-ID bevestigen/aanmaken.
Je moet verbinding maken met een compatibele Canon PIXMA-inkjetprinter om te kunnen printen – bekijk hier de lijst met ondersteunde printers*. Om je printer aan te sluiten, ga je naar het menutabblad rechts en selecteer je 'Add Printer' onder 'Settings'.

2. Inspiratie heb je zo gevonden

Gerelateerde artikelen
A child sat at a table with an adult creating colourful papercrafts using a Canon printer.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Ontdek honderden leuke knutselprojecten met papier

Gebruik de papierkunst van Creative Park om kinderen bezig te houden en te vermaken met poppenshows, bordspellen, leermiddelen of spannende doolhoven.

A tablet displaying the Creative Park app sits on botanical themed paper, next to custom invitations and colourful bunting.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Print je feestmaterialen met de Creative Park-app

Breng je feestplannen tot leven met versiering en accessoires die je thuis print met de Creative Park-app.

A smartphone displaying the Creative Park app surrounded by Canon printer paper, Creative Park designs and crafting tools.
Of je nu aan de slag wilt om feestdecoraties, persoonlijke kaarten of spellen voor de hele familie te maken, met Creative Park zijn de mogelijkheden eindeloos.

Creative Park heeft alles: van papierkunst en aanpasbare kaartontwerpen tot feestdecoratie en 3D-modellen. Welke knutselactiviteit of themasjabloon je ook wilt gebruiken, de Creative Park-app is eenvoudig navigeerbaar. Het hoofdmenu op de startpagina heeft vier hoofdsecties: 'Top', 'Featured', 'Category' en 'New'. Trendy seizoensthema's vind je in de sectie 'Featured’ en updates worden altijd getoond onder 'New'. Als je iets specifieks zoekt, kan je de sectie 'Category’ doorzoeken. Hier zijn alle sjablonen gegroepeerd in subcategorieën die je met enkele tikken kunt bekijken. Om een leuke sjabloon op te slaan, tik je op de ster en hij wordt toegevoegd aan je 'Favourites'.

3. Er zijn allerlei verschillende knutselprojecten

A Creative Park template emerging from a Canon printer.
De wereld ligt binnen handbereik dankzij een grote verscheidenheid aan knutselprojecten op Creative Park, met onder andere 3D-modellen en veel meer.

Print en maak een pinguïnfamilie in origami, pas je eigen, stijlvolle flamingo-briefpapier aan zoals jij het wilt of print een strijkapplicatie voor een uniek cactus-t-shirt. Verken de Creative Park-app en ontdek allerlei leuks om je urenlang te vermaken. Canon raadt voor knutselwerk met papier – zoals het maken van een origamifiguur – aan om Canon's MP-101 papier, een scherpe schaar en goede papierlijm te gebruiken Voor kinderen en ouders is er ook een sectie 'Kids' in het menu 'Category'. Hier vind je onder meer stickerkaarten, posters met getallen en letters en materiaal om 3D-voertuigen -dieren en -voedsel te printen en te bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos met de Creative Park-app. De app is een bron van inspiratie voor mensen van alle leeftijden en met allerlei interesses.

4. Bijna alles is aan te passen

A hand holding a smartphone displaying the Creative Park app. A personalised card is on the table.
Maak gepersonaliseerde kaarten en cadeaus door eenvoudig je eigen tekst en afbeeldingen toe te voegen vanaf je smartphone of tablet.

Een van de voordelen van de Creative Park-app is dat vrijwel alle sjablonen aanpasbaar zijn, zodat ze speciaal voor jou zijn. Wanneer je de gewenste sjabloon opent, tik je op de tab 'Edit’ om hem te downloaden. Zodra de sjabloon is gedownload, kan je je eigen tekst of afbeeldingen vanaf je smartphone of tablet toevoegen door op de ‘+’-tabs te tikken. Vervolgens maak je de sjabloon helemaal zoals je het zelf wilt. Je kunt in- en uitzoomen op de sjabloon en het handje gebruiken om eenvoudig te navigeren.

5. Je hoeft de app niet te verlaten

A personalised card created with the Creative Park app next to a Canon printer.
Ontwerpen aanpassen, je eigen tekst en afbeeldingen toevoegen en rechtstreeks printen vanaf je smartphone of tablet op je compatibele Canon-printer; het is allemaal heel makkelijk met de Creative Park-app.

De Creative Park-app. is niet alleen intuïtief en makkelijk navigeerbaar, je kunt ook direct vanaf je smartphone of tablet afbeeldingen of ontwerpen toevoegen. Wanneer je ontwerp klaar is, tik je gewoon in de app op 'Print’ en je Canon PIXMA-printer doet de rest. Als je later terug wilt keren om aan een sjabloon te werken, tik je op 'Save' om je sjabloon te bewaren onder het menu 'Your Items'.

Nu je weet hoe de Creative Park-app werkt, houdt niets je meer tegen. Ga aan de slag en wees creatief met een stapel papier en je Canon PIXMA-inkjetprinter. Download de app en begin vandaag!

Geschreven door Claire Gillo

*Als je printer niet wordt ondersteund, kijk dan op de website van Creative Park.

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken