Firmware-update V1.21 voor de Canon EOS R3

Voeg nieuwe functies en verbeterde prestaties toe aan je EOS R3 en til je creativiteit naar een hoger niveau. Firmware-update V1.21 kan gratis worden gedownload en is eenvoudig in enkele minuten te installeren. [hier downloaden]

Tot 195 fps continue opname met volledige resolutie

Firmware V1.21 voegt de Custom High-Speed Shooting Mode (aangepaste high-speed opnamemodus) toe, waarmee de snelheid van continue opnamen kan worden uitgebreid naar meer dan 30 fps, tot een verbluffende 195 fps. 1 Dat is perfect voor het zichtbaar maken van verborgen details in snel bewegende objecten, die onzichtbaar zouden zijn op een conventionele tijdschaal.

De framerate kan stapsgewijs worden ingesteld tussen 30 fps en 195 fps in het menu van de camera. Het aantal frames dat in één burst wordt vastgelegd, varieert van 2 tot 50. Je kunt op deze manier JPEG-, HEIF- en RAW-bestanden met volledige resolutie vastleggen, voor de flexibiliteit die je nodig hebt, hoe je ook werkt.

EOS R3

240p Full HD-video

Naast de verbluffende 4K- en 6K-opties van de EOS R3 biedt firmware V1.21 ook Full HD-opnamen met een supersnelle framerate van 240p. Dat is ideaal voor vloeiende slowmotioneffecten die de precieze details van snel bewegende onderwerpen zichtbaar maken.

240p Full HD video

Dieptecompositie in de camera

Wanneer de scherptediepte gering is, kan de EOS R3 automatisch de scherpstelling van dichtbij tot veraf wisselen tijdens het vastleggen van een reeks beelden. Wanneer deze frames worden samengevoegd, zorgt dit voor de perfecte scherptediepte voor de scène.

Met firmware-update V1.21 kan deze beeldreeks nu op de camera worden samengevoegd, voor een perfect resultaat zonder nabewerking. De functie kan ook worden gebruikt om ter plekke een preview te geven van wat later in de nabewerking kan worden bereikt, zodat je zeker weet dat je hebt wat je nodig hebt.

Dieptecompositie is ideaal voor het maken van close-ups of macrobeelden, waarbij de scherptediepte gering is. Bovendien hoeven fotografen zo minder tijd te besteden aan het nabewerken van foto's uit meerdere frames, omdat ze snel resultaten kunnen boeken op de camera zelf.

In-camera depth compositing

Verwerking van RAW-bestanden in de cloud

Firmware-update V1.21 biedt je de mogelijkheid om RAW-bestanden te uploaden naar de image.canon-cloud voor verwerking.

Daarna kunnen ze in de cloud worden omgezet in HEIF- of JPEG-bestanden met behulp van deep-learning algoritmen voor de-mosaicing en ISO-ruisreductie. De resultaten zijn verbluffend, met minder artefacten in gedetailleerde gebieden en minder beeldruis bij opnamen met een hoge ISO-snelheid.

RAW file processing in the cloud

Opnemen van professionele time-lapse-video's

De EOS R3 is een geweldige optie voor time-lapse-reeksen. Stel de camera in op het maken van opnamen met intervallen van 2 seconden tot 99 uur, 59 minuten en 59 seconden voor maximaal 3600 frames. Aan het einde van de reeks worden de beelden gecombineerd om een high-definition film te maken, zonder dat je extra software nodig hebt. Je kunt de camera ook vol vertrouwen instellen. In het geval van een stroomstoring of een lege accu gaat de camera verder vanaf het punt waar hij was gebleven zodra de stroom weer is hersteld. Je hoeft dan niet alle timelapse-instellingen opnieuw in te stellen.

Kom dichterbij met één druk op de knop

Na feedback van professionals die opnamen hebben gemaakt met de EOS R3, hebben we direct digitaal 1,6x bijsnijden en de beeldverhoudingen 1:1, 4:3 en 16:9 geïntroduceerd. Deze opties kunnen worden toegewezen aan een van de aanpasbare knoppen van de camera. Hiermee kun je onderwerpen op grote afstand dichterbij halen zonder de camera voor je oog weg te halen. Dat is ideaal wanneer je het perfecte resultaat op je camera wilt om snel naar je bureau te kunnen sturen.

Get close at the touch of a button
  1. AE- en AF-tracking zijn niet beschikbaar in de snelle burst-modus. Het maximale aantal vastgelegde frames kan worden ingesteld op 50