Grey goods

Serienummer
Checker
Nu controleren

Neem geen genoegen met minder

Zorg dat je optimaal kunt genieten van Canon - met Canon-producten die bestemd zijn voor jouw regio

Soms worden er Canon-producten naar jouw regio geïmporteerd die Canon daar niet voor verkoop bestemd heeft. Deze producten staan ook wel bekend als 'grijze import' of 'grijze goederen'. Ze worden vaak verkocht voor een lagere prijs, maar het nadeel is dat ze je op de langere termijn veel meer kunnen kosten.

De verborgen kosten van producten die Canon niet voor verkoop in jouw regio bestemd heeft

Canon doet er alles aan om alle Canon-producten zorgvuldig af te stemmen op de regio waar Canon deze verkoopt. Door zorgvuldig onderzoek zorgt Canon voor de juiste hardware, software, handleidingen in de relevante talen, accessoires (stekkers en tassen) en garantie voor een specifieke regio.

Hoewel grijze goederen op het eerste gezicht misschien een goede koop lijken, rommelen verkopers met deze goederen door accessoires, handleidingen en garanties toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Dit kan echter ten koste gaan van je Canon-ervaring. Sommige online verkopers claimen dat ze in jouw regio zijn gevestigd, terwijl dat niet zo is – het loont zich om hierop te letten.

De risico's, problemen en extra kosten waar je tegenaan kunt lopen als je ervoor kiest grijze goederen te kopen:

Extra importheffingen of douanekosten – deze kosten komen bovenop de geraamde kosten van de goederen.

Restituties en retourzendingen kunnen moeilijk of onmogelijk zijn – verkopers buiten je regio vallen mogelijk niet onder je lokale wetgeving voor het retourneren van producten voor consumenten.

Garantie voor consumenten is mogelijk niet beschikbaar – grijze goederen komen niet in aanmerking voor de lokale garantieondersteuning van Canon. De verkoper kan zelf de garantie op grijze goederen bepalen. Als de verkoper zich buiten jouw regio bevindt, ontvang je mogelijk niet de hulp die je van een verkoper verwacht. Als de verkoper garantie aanbiedt, wordt dit mogelijk door onafhankelijke servicecentra geleverd waarvan de garantieservices niet voldoen aan de standaarden van Canon.

Gevaarlijke of inferieure kwaliteit van netsnoeren en adapters van een ander merk dan Canon – er worden mogelijk onveilige producten van derden meegeleverd die niet zijn goedgekeurd door Canon en die niet voldoen aan de plaatselijke regelgeving.

Handleidingen van slechte kwaliteit – 'grijze' verkopers bieden vaak geen handleiding in jouw taal of onleesbare kopieën.

Geen cashback/aanbiedingen – producten komen niet in aanmerking voor het claimen van cashback (indien aangeboden) en je kunt niet profiteren van andere lokale Canon-promoties.

De voordelen van het kopen van Canon-producten die voor jouw regio zijn bestemd

Je kunt al deze problemen voorkomen door producten aan te schaffen die Canon voor jouw regio bestemd heeft, bij erkende verkopers in je regio. Deze producten zijn speciaal samengesteld en worden geleverd met volledige ondersteuning en goedgekeurde accessoires die alleen Canon biedt. Zo kun je optimaal genieten van je aankoop.


Vind een erkend Canon-verkooppunt in jouw regio

Algemene richtlijnen voor het vaststellen of Canon-producten grijze producten zijn

Naast de tool voor het verifiëren van je serienummer op deze pagina, kunnen de volgende identificatiemarkeringen en taalkenmerken je helpen bij het vaststellen of een product een grijs product is:


Digitale compactcamera's – IXUS en PowerShot

Als een van deze functies ontbreekt, kan het product een grijs product zijn:

Talen op de verpakking

de verpakking is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Russisch;

The sales box

In de doos

Een Canon-garantie voor jouw regio wordt meegeleverd; en het product moet IXUS of PowerShot heten. Canon-producten kunnen verschillende namen hebben op verschillende markten. Camera's genaamd IXY of Digital ELPH zijn bedoeld voor verschillende regio's.

EAC- en CE-logo's

op de verpakking en het product staan de EAC- en CE-logo's uit jouw regio.

EAC & CE logos

Videocamera's voor consumenten

Als een van deze functies ontbreekt, kan het product een grijs product zijn:

Talen op de verpakking

de verpakking is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Russisch;

Het PAL-logo

op de verpakking staat het PAL-logo. PAL is de videostandaard voor Europa, NTSC wordt voornamelijk voor de Amerikaanse markt gebruikt;

The PAL Logo

De productnaam

het product moet Legria heten. Producten kunnen verschillende namen hebben in verschillende regio's. Videocamera's voor consumenten met de naam VIXIA zijn bijvoorbeeld niet bestemd voor jouw regio

EAC- en CE-logo's

op de verpakking en het product staan de EAC- en CE-logo's uit jouw regio.

EAC & CE logos

DSLR-camera's en systeemcamera's

Als een van deze functies ontbreekt, kan het product een grijs product zijn:

Talen op de verpakking

de verpakking is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Russisch;

The sales box

De productnaam

het product moet EOS heten. DSLR-camera's en systeemcamera's genaamd Kiss of Rebel zijn bestemd voor andere regio's.

In de doos

Een Canon-garantie voor jouw regio is meegeleverd in de doos. Bij EOS R moet er een kaart met een productserienummer in de doos zitten met daarop het betreffende productserienummer.
Het serienummer op het product, de verpakking en de kaart moeten met elkaar overeenkomen.

EAC- en CE-logo's

op de verpakking en het product staan de EAC- en CE-logo's uit jouw regio.

EAC & CE logos

Het serienummer controleren

Deze service is alleen bedoeld voor digitale compactcamera's, DSLR-camera's, systeemcamera's, lenzen en videocamera's voor consumenten. Als je het serienummer van een lens wilt controleren die onderdeel was van een kit, selecteer je de modelnaam van de camera uit de kit in onderstaande lijst met modellen. Als je niet zeker weet of je Canon-product voor verkoop in jouw regio is bestemd, kun je een bericht met de modelnaam en het serienummer sturen naar ipr.info@canon-europe.com. Canon zal dit binnen enkele dagen controleren en je e-mail beantwoorden.