Handleiding voor installeren van wireless verbinding (Wi-Fi) voor PIXMA MG3053

Sommige toegangspunten (soms aangeduid als routers of hubs) hebben een knop voor automatische verbinding met het label WPS (Wi-Fi Protected Setup). Hiermee kunnen toegestane apparaten worden verbonden met uw netwerk zonder dat u een wachtwoord hoeft in te voeren. Zo kunt u snel en eenvoudig apparaten verbinden.

Er zijn twee manieren waarop de WPS-methode apparaten via een wireless verbinding kan verbinden: een drukknop en een pincode. De drukknopmethode is veruit de gemakkelijkste manier om uw apparaat te verbinden, dus we zullen beschrijven hoe u verbinding maakt met behulp van deze methode.

Als uw router geen WPS ondersteunt, zijn er alternatieve instructies om uw PIXMA MG3053 te verbinden. Selecteer daarvoor het tabblad Standaard verbindingsmethode hieronder.

WPS-verbindingsmethode

Voordat we beginnen, zijn er echter enkele voorwaarden waar eerst aan moet worden voldaan om de WPS-drukknopmethode te gebruiken:

• Het toegangspunt moet over een fysieke WPS-drukknop beschikken. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat voor meer informatie.
  • Voor uw netwerk moet het veiligheidsprotocol WPA (Wi-Fi Protected Access) of WPA2 worden gebruikt. De meeste WPS-toegangspunten maken geen verbinding via de WPS-methode als de WEP-beveiligingsmethode (Wired Equivalent Privacy) wordt gebruikt of als er geen beveiliging is ingeschakeld. Voor meer informatie over welke beveiligingsmethode wordt gebruikt op uw wireless netwerk dient u de instellingen voor wireless verbinding op uw computer te raadplegen.

Volg de onderstaande stappen om de installatie te voltooien -

Stap 1

1. Zorg dat de wireless router binnen het bereik van de printer is en de knop WPS kan worden ingedrukt.

Stap 2

2. Houd de knop [Wireless] (A) op de printer ingedrukt totdat het lampje Wireless (B) knippert.

Stap 3

3. Druk op de knop [Colour/Kleur] (C).

Stap 4

4. Druk op de knop [Wireless] totdat het lampje Direct (Rechtstreeks) (D) gaat branden.

Stap 5

5. Druk op knop [Color/Kleur] en controleer of het aan-lampje (E) en het lampje Wireless knipperen. Druk vervolgens binnen 2 minuten op de knop [WPS] op de draadloze router. Het blauwe Wi-Fi-lampje op de printer knippert tijdens het zoeken en het stroom- en Wi-Fi-lampje zullen knipperen wanneer verbinding wordt gemaakt met het toegangspunt.

Stap 6

6. Wanneer de printer succesvol verbinding met uw wireless netwerk heeft gemaakt, stoppen het stroom- en Wi-Fi-lampje met knipperen en blijven ze branden. Het netwerklampje zal ook gaan branden.

Raadpleeg de handleiding bij het toegangspunt voor precieze informatie over het drukken op de WPS-knop.

Netwerkinstellingen controleren

Om te controleren of uw printer succesvol is aangesloten op uw draadloze netwerk, kunt u de netwerkinstellingen voor uw printer afdrukken indien gewenst:

1. Controleer of de printer is ingeschakeld.

2. Laad een vel normaal papier (A4- of Letter-formaat).

3. Houd de knop [Wi-Fi]08.jpg ingedrukt totdat het Wi-Fi-lampje eenmaal knippert. Laat de knop vervolgens los.

4. Druk op de knop [Colour/Kleur] 09.jpg.

5. Druk tweemaal op de knop [Wi-Fi]08.jpg.

6. Druk op de knop [Colour/Kleur] 09.jpgof [Black/Zwart]10.jpg.

De netwerkinformatiepagina wordt afgedrukt.

Controleer op de afdruk of de "Verbinding" de status "Actief" aangeeft en of de SSID (Service Set Identifier, de naam van uw wireless netwerk) de juiste naam van uw wireless netwerk aangeeft.

Hiermee is de WPS-configuratie voltooid.

Installeer nu de meegeleverde software.

Download de software als u de meegeleverde cd('s) niet hebt of als u een Mac gebruikt.

Als het instellen van WPS na het volgen van deze gids nog steeds niet werkt, neem dan contact met ons op voor verdere ondersteuning.

Back to top

Standaardverbindingsmethode (alleen voor Windows- en Mac-gebruikers)

Als uw wireless toegangspunt geen ondersteuning biedt voor de WPS-functie, volgt u de onderstaande instructies om uw printer met uw wireless netwerk te verbinden:

Voor Windows-gebruikers: plaats de cd die bij uw printer is geleverd en voer de installatie uit.

Download de software als u niet over een cd-station beschikt of als u een Mac-gebruiker bent.

Het gedownloade installatiebestand voor Windows zal er ongeveer zo uitzien: win-mg3000-XXX-n_mcd.exe

Het gedownloade bestand voor Mac zal er ongeveer zo uitzien: mac-mg3000-XXX-mcd.dmg

Gebruik de onderstaande koppelingen om de juiste instructies weer te geven voor uw besturingssysteem -

Installatie voor WindowsInstallatie voor Mac

Verbinding alleen voor gebruikers van Windows

Stap 1

1. Dubbelklik op het gedownloade exe-bestand om het volgende scherm te openen en klik op [Start Setup/Installatie starten].

Stap 2

2. De software controleert of er updates voor het stuurprogramma en de software zijn. Dit kan enkele minuten duren.

Stap 3

3. Selecteer uw regio en land en klik op [Next/Volgende].

Stap 4

4. Klik op [Yes/Ja] als u akkoord gaat met de licentieovereenkomst.

Stap 5

5. Klik op [Agree/Akkoord] als u wilt deelnemen aan het uitgebreide enquêteprogramma.
Klik anders op [Do no agree/Niet akkoord].

Stap 6

6. Zorg ervoor dat [Deactivate the block/Blok deactiveren] is aangevinkt en klik op [Next/Volgende].

Stap 7

7. Het volgende scherm wordt gedurende enkele seconden weergegeven.

Stap 8

8. Selecteer [Wireless LAN Connection/Wireless LAN-verbinding] en klik op [Next/Volgende].

Stap 9

9. Controleer of de printer is ingeschakeld en klik op [Next/Volgende].

Stap 10

10. De software zoekt naar printers die al in uw netwerk zijn geïnstalleerd.

Stap 11

11. Als u uw printer al hebt verbonden met uw netwerk, selecteer deze dan in de lijst en klik op [Next/Volgende] om de software te installeren. Ga vervolgens naar stap 16.
Ga verder met stap 12 als u uw printer niet in de lijst ziet staan.

Stap 12

12. Als dit de eerste keer is dat u uw printer installeert, wordt deze niet weergegeven in de lijst.
Zorg dat [Set up the network connection according to the guide/Netwerkverbinding instellen volgens handleiding] is aangevinkt en klik op [Next/Volgende].

Stap 13

13. De installatiehandleiding wordt geopend en begeleidt u bij het verbinden van uw printer met uw netwerk via het eenvoudige proces voor wireless verbinding.
Volg de instructies op het scherm zorgvuldig om uw printer voor te bereiden op verbinding.
Klik alleen op Next (Volgende) wanneer uw printer overeenkomt met het voorbeeld in het onderstaande schema -

Stap 14

14. Zodra u de benodigde instellingen op uw printer hebt geconfigureerd, wordt de verbinding tussen uw computer en uw wireless netwerk tijdelijk verbroken. Vervolgens wordt rechtstreeks verbinding met uw printer gemaakt om de netwerkinstellingen te configureren.
Uw computer wordt automatisch opnieuw verbonden met uw wireless netwerk nadat dit is voltooid.

Stap 15

15. Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, klikt u op [Next/Volgende] om door te gaan met de installatie van de software.

Stap 16

16. Het printerstuurprogramma wordt nu geïnstalleerd en geregistreerd op uw computer. Dit duurt slechts enkele minuten.

Stap 17

17. Als dit de eerste keer is dat u uw printer installeert, kunt u het beste de printkop uitlijnen. Klik op [Execute/Uitvoeren] om het proces te starten en volg de instructies op het scherm.
Klik op [Next/Volgende] als u de printkop al hebt uitgelijnd.

Stap 18

18. Klik op [Execute/Uitvoeren] om een testafdruk te maken.
Klik op [Next/Volgende] als de afdruk is geslaagd.

Stap 19

19. De installatie van uw printer is nu voltooid.
Klik op [Next/Volgende] om een lijst te bekijken met optionele software die u ook kunt installeren.

Stap 20

20. Selecteer in de lijst de aanvullende software die u wilt installeren, en klik op [Next/Volgende].

Stap 21

21. Zodra de aanvullende software is geïnstalleerd, wordt een bericht weergegeven over het instellen van uw smartphone of tablet. Klik op [Instructions/Instructies] voor meer informatie over het instellen van uw apparaat of klik op [Next/Volgende] om door te gaan.

Stap 22

22. Registreer uw printer door op [Next/Volgende] te klikken (dit venster wordt geopend in een webbrowser).
U kunt ook op [Skip/Overslaan] klikken.

Stap 23

23. Klik op [Exit/Afsluiten] om de installatie te voltooien.

Verbinding alleen voor Mac-gebruikers

Stap 1

1. Dubbelklik op het gedownloade dmg-bestand om het volgende scherm te openen.

mac1

Dubbelklik op het pictogram [Setup/Installatie] om de installatie te starten. Selecteer [Open/Openen] als het volgende scherm verschijnt.

mac1.1

Stap 2

2. Wanneer het volgende scherm verschijnt, typt u uw wachtwoord om de installatie van de helper toe te staan. Vervolgens klikt u op [Install Helper/Help voor installatie]

Stap 3

3. Klik op [Start Setup/Installatie starten].

Stap 4

4. De software controleert of er updates voor het stuurprogramma en de software zijn en downloadt deze zo nodig.

Stap 5

5. Selecteer uw regio en land in en klik op [Next/Volgende].

Stap 6

6. Klik op [Yes/Ja] als u akkoord gaat met de licentieovereenkomst.

Stap 7

7. Als u wilt deelnemen aan het uitgebreide enquêteprogramma, klikt u op [Agree/Accepteren]. Anders klikt u op [Do not agree/Weigeren].

Stap 8

8. Het volgende scherm verschijnt kort.

Stap 9

9. Als uw printer is al verbonden met uw wireless netwerk, krijgt u het volgende scherm te zien. Klik op [Yes/Ja] om door te gaan met de installatie en ga naar stap 17. Ga verder met stap 10 als uw printer nog niet is verbonden.

Stap 10

10. Als uw printer nog niet is verbonden met uw wireless netwerk, ziet u het volgende scherm. Selecteer Wireless LAN Connection (Wireless LAN-verbinding) en klik op [Next/Volgende].

Stap 11

11. Controleer of de printer is ingeschakeld en klik op [Next/Volgende].

Stap 12

12. De software zoekt naar printers die al zijn geïnstalleerd in uw netwerk.

Stap 13

13. Als dit de eerste keer is dat u uw printer installeert, wordt deze niet weergegeven in de lijst.
Zorg dat [Set up the network connection according to the guide/Netwerkverbinding instellen volgens handleiding] is aangevinkt en klik op [Next/Volgende].

Stap 14

14. De installatiehandleiding wordt geopend en begeleidt u bij het verbindingen van uw printer met uw netwerk via het eenvoudige proces voor wireless verbinding.
Volg de instructies op het scherm zorgvuldig om uw printer voor te bereiden op verbinding.
Klik alleen op Next (Volgende) wanneer de printer overeenkomt met het voorbeeld in het onderstaande schema.

Stap 15

15. De software zal nu tijdelijk de verbinding tussen uw computer en het wireless netwerk verbreken en rechtstreeks verbinding maken met uw printer om de netwerkinstellingen te configureren.
Uw computer wordt automatisch opnieuw verbonden met uw wireless netwerk nadat dit is voltooid.

Klik op [Allow/Toestaan] wanneer het volgende bericht wordt weergegeven.

Stap 16

16. Klik op [Next/Volgende] wanneer de verbinding is voltooid.

Stap 17

17. De software van het printerstuurprogramma wordt nu geïnstalleerd op uw computer.
Dit duurt slechts enkele minuten.

Stap 18

18. De software zal nu tijdelijk de verbinding tussen uw computer en het wireless netwerk verbreken en rechtstreeks verbinding maken met uw printer om de netwerkinstellingen te configureren.
Uw computer wordt automatisch opnieuw verbonden met uw wireless netwerk nadat dit is voltooid.
Klik op [Allow/Toestaan] als het volgende bericht wordt weergegeven.

Stap 19

19. Klik op [Add Printer/Printer toevoegen].

Stap 20

20. Selecteer Canon "MG3000 series" "Bonjour Multifunction" in de lijst en klik op [Add/Toevoegen].

Stap 21

21. Nadat u uw printer hebt toegevoegd, wordt het installatiescherm mogelijk verborgen in de webbrowser. Als dit gebeurt, klikt u op het installatiepictogram van installeren in het dock om het scherm opnieuw weer te geven.

Zodra de printer is toegevoegd, klikt u op [Next/Volgende] om door te gaan.

Stap 22

22. Als dit de eerste keer is dat u uw printer installeert, kunt u het beste de printkop uitlijnen. Klik op [Execute/Uitvoeren] om het proces te starten en volg de instructies op het scherm.
Klik op [Next/Volgende] als u de printkop al hebt uitgelijnd.

Stap 23

23. Klik op [Start] om een testafdruk uit te voeren en klik op [Print/Afdrukken]

Klik op [Next/Volgende] als de afdruk is geslaagd.

Stap 24

24. De installatie van de printer is nu voltooid.

Klik op [Next/Volgende] om een lijst te bekijken met optionele software die u ook kunt installeren.

Stap 25

25. Selecteer in de lijst de aanvullende software die u wilt installeren, en klik op [Next/Volgende].

Stap 26

26. Zodra de aanvullende software is geïnstalleerd, wordt een bericht weergegeven over het instellen van uw smartphone of tablet. Klik op [Instructions/Instructies] voor meer informatie over het installeren van uw apparaat of klik op [Next/Volgende] om door te gaan.

Stap 27

27. Registreer uw printer door op [Next/Volgende] te klikken (dit venster wordt geopend in een webbrowser). U kunt ook op [Skip/Overslaan] klikken.

Stap 28

28. Zodra de aanvullende software is geïnstalleerd, klikt u op [Exit/Afsluiten] om de installatie te voltooien.

De netwerkinstellingen van uw printer terugzetten naar de standaardinstellingen

De netwerkinstellingen van uw printer terugzetten naar de standaardinstellingen Als u uw netwerkinstellingen wilt terugzetten naar de standaardinstellingen, bijvoorbeeld als u uw toegangspunt wijzigt, kunt u dit als volgt doen:

Houd er rekening mee dat door initialisatie alle netwerkinstellingen op het apparaat worden gewist, zodat afdrukken of scannen vanaf een computer via een netwerk wellicht onmogelijk worden totdat de printer opnieuw wordt geconfigureerd met nieuwe netwerkinstellingen.

Stap 1

1. Houd de knop [RESUME/CANCEL / HERVATTEN/ANNULEREN] 01.jpg ingedrukt totdat het lampje ALARM 02.jpg 19 keer knippert.

Stap 2

2. Laat de knop [RESUME/CANCEL / HERVATTEN/ANNULEREN]01.jpg los.

De netwerkinstellingen zijn teruggezet naar de standaardinstellingen.
Raadpleeg nu Wi-Fi installeren (WPS of standaardverbindingsmethoden) voor instructies over het installeren van uw printer in uw Wi-Fi-thuisnetwerk.