Installatiehandleiding Google Cloud Print voor de PIXMA MX474

Vereisten voor afdrukken met Google Cloud Print

1. U moet een actieve Google-account hebben om uw printer te kunnen registreren bij Google Cloud Print. Voor de registratie hebt u uw gebruikersnaam en een geldig wachtwoord nodig. Als u geen actieve Google-account hebt, gaat u naar de registratiepagina voor een Google-account en volgt u de instructies op het scherm om een account te maken.

2. Om de Google Cloud Print-service te kunnen gebruiken moet de printer verbonden zijn met internet. Als u hulp nodig hebt bij het instellen van een internetverbinding, raadpleegt u de Handleidingen voor het instellen van een draadloze verbinding voor de PIXMA MX474.

Uw printer registreren

Volg onderstaande instructies om uw printer te registreren bij Google Cloud Print

1. Controleer of de printer is ingeschakeld, of deze is verbonden met het netwerk en of het netwerk met internet is verbonden.

2. Druk op de knop [Setup/Instellen]

3. Gebruik de pijltoetsen om [Web Service Setup/Webservice instellen] te selecteren en druk op [OK].

4. Wanneer [Connection Setup/Verbinding instellen] wordt weergegeven, drukt u op [OK].

5. Wanneer [Google Cloud Print/Google Cloud Print] wordt weergegeven, drukt u op [OK].

6. Selecteer [Register w/service / Registreer m/service] en druk op [OK].

7. Wanneer [Register?/Registreren?] wordt weergegeven, selecteert u [Yes/Ja] en drukt u op [OK].

8. Selecteer de gewenste weergavetaal voor de afdrukinstellingen van Google Cloud Print en druk op [OK].

9. Druk op [OK] als [Print auth URL/auth URL afdrukken] wordt weergegeven om de verificatiepagina af te drukken.
    Please ensure that you have loaded an A4 sheet of plain paper into your printer.
    The authentication page should now print and your printer will ask if the page was successfully printed. Indien dit het geval is, selecteert u [<Ja>] en druk op [OK], indien dit niet het geval is, selecteert u [<Nee>] om de verificatiepagina opnieuw af te drukken.

10. De afgedrukte verificatiepagina bevat de unieke URL voor uw printer in de locatie die hieronder wordt aangegeven. Typ deze URL in de adresbalk van uw webbrowser. U kunt de QR-code ook scannen met een QR-codelezer-app op uw smartphone of tablet.

11. Als u uw printer bij Google Cloud Print wilt registreren, moet u zich met uw Google e-mailadres en wachtwoord aanmelden bij uw Google-account. Deze stap moet binnen 14 minuten worden voltooid. Als u dat niet binnen 14 minuten doet, moet u de stappen 1 t/m 10 herhalen.

12. Nadat u uw printer hebt geregistreerd bij de Google-server, wordt het volgende op het scherm van de printer weergegeven:[Registration with Google Cloud Print completed/Registratie bij Google Cloud Print voltooid].
    [Registration with Google Cloud Print completed.]

13. Druk op [OK] om te voltooien.

Hiermee is de registratieprocedure voltooid en u kunt nu via Google Cloud Print naar de PIXMA MX474 afdrukken. Als u nog steeds problemen ondervindt bij de installatie van Google Cloud Print, neem dan contact met ons op.

Google Cloud Print™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.

De registratie van uw printer ongedaan maken

Als u Google Cloud Print niet langer met uw printer wilt gebruiken, kunt de registratie van de printer als volgt ongedaan maken:

1. Controleer of de printer is ingeschakeld, of deze is verbonden met het netwerk en of het netwerk met internet is verbonden.

2. Druk op de knop [Setup/Instellen]

3. Gebruik de pijltoetsen om [Web Service Setup/Webservice instellen] te selecteren en druk op [OK].

4. Wanneer [Connection Setup/Verbinding instellen] wordt weergegeven, drukt u op [OK].

5. Wanneer [Google Cloud Print/Google Cloud Print] wordt weergegeven, drukt u op [OK].

6. Gebruik de pijltoetsen om [Service] te selecteren en druk op [OK].

7. Wanneer [OK to delete?/Akkoord met verwijderen?] wordt weergegeven, selecteert u [Yes/Ja] en drukt u op [OK].

8. Wanneer [UnregisteredRegistratie geannuleerd] wordt weergegeven, drukt u op [OK].

Uw PIXMA MX474 is niet meer geregistreerd bij Google Cloud Print.
Als u problemen ondervindt bij het opheffen van uw registratie bij Google Cloud Print, neem dan contact met Canon op.

Google Cloud Print™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.