Grey goods

Neem geen genoegen met een minder goede Canon-ervaring

Ontdek de verborgen kosten van 'grijze goederen' >

Neem geen genoegen met minder

Zorg dat je optimaal kunt genieten van Canon - met Canon-producten die bestemd zijn voor jouw regio

Soms worden er Canon-producten naar jouw regio geïmporteerd die Canon daar niet voor verkoop bestemd heeft. Deze producten staan ook wel bekend als 'grijze import' of 'grijze goederen'. Ze worden vaak verkocht voor een lagere prijs, maar het nadeel is dat ze je op de langere termijn veel meer kunnen kosten.

De verborgen kosten van producten die Canon niet voor verkoop in jouw regio bestemd heeft

Canon doet er alles aan om alle Canon-producten zorgvuldig af te stemmen op de regio waar Canon deze verkoopt. Door zorgvuldig onderzoek zorgt Canon voor de juiste hardware, software, handleidingen in de relevante talen, accessoires (stekkers en tassen) en garantie voor een specifieke regio.


Hoewel grijze goederen op het eerste gezicht misschien een goede koop lijken, stemmen verkopers deze goederen kunstmatig op de markt af door accessoires, handleidingen en garanties toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Dit kan echter ten koste gaan van je Canon-ervaring. Sommige online verkopers claimen dat ze in jouw regio gevestigd zijn, terwijl dat niet zo is – het loont zich om hierop te letten.


Hieronder vind je enkele risico's, problemen en extra kosten waar je tegenaan kunt lopen als je ervoor kiest grijze goederen te kopen:


 1. Extra importheffingen of douanekosten – deze kosten komen bovenop de geraamde kosten van de goederen.
 2. Restituties en retourzendingen kunnen moeilijk of onmogelijk zijn – verkopers buiten je regio vallen mogelijk niet onder je lokale wetgeving voor het retourneren van producten voor consumenten.
 3. Garantie voor consumenten is mogelijk niet beschikbaar – grijze goederen komen niet in aanmerking voor de lokale garantieondersteuning van Canon. De verkoper kan zelf de garantie op grijze goederen bepalen. Als de verkoper zich buiten jouw regio bevindt, ontvang je mogelijk niet de ondersteuning die je van de verkoper verwacht, omdat de verkoper niet onder de lokale wetgeving voor garantie voor consumenten valt. Als de verkoper garantie aanbiedt, wordt dit mogelijk door onafhankelijke servicecentra geleverd waarvan de garantieservices niet voldoen aan de standaarden van Canon.
 4. Gevaarlijke of inferieure kwaliteit van netsnoeren en adapters van een ander merk dan Canon – er worden mogelijk onveilige producten van derden meegeleverd die niet zijn goedgekeurd door Canon en die niet voldoen aan de plaatselijke regelgeving.
 5. Onjuiste software – werkt mogelijk niet in jouw regio.
 6. Handleidingen van slechte kwaliteit – 'grijze' verkopers bieden vaak geen lokale handleiding of onleesbare kopieën.
 7. Geen cashback – producten komen niet in aanmerking voor het claimen van cashback (indien aangeboden) en je kunt niet profiteren van andere lokale Canon-promoties.

De voordelen van het kopen van Canon-producten die voor jouw regio zijn bestemd

Je kunt al deze problemen voorkomen door producten aan te schaffen die Canon voor jouw regio bestemd heeft, bij erkende verkopers in je regio. Ze zijn speciaal voor jouw regio samengesteld en ze worden geleverd met de volledige ondersteuning, goedgekeurde accessoires en garanties voor consumenten die alleen Canon biedt. Zo kun je optimaal genieten van je Canon-aankoop. Bovendien kun je profiteren van Canon's cashback-acties en andere promoties (indien van toepassing) voor geweldige kortingen.

Vind een erkend Canon-verkooppunt in jouw regio

Ga naar de pagina 'Verkooppunten' voor verkooppunten met Canon-producten die voor verkoop in jouw regio bestemd zijn.Verkooppunten >Als internationale verzending van jouw Canon-product vereist is, bijvoorbeeld vanuit Azië of de Verenigde Staten, of als de verkoper buiten jouw regio gevestigd is, ontvang je mogelijk grijze goederen.

Vaststellen of Canon-producten grijze goederen zijn

De volgende identificatiemarkeringen en taalkenmerken kunnen je helpen bij het vaststellen of een product een grijs product is:Digitale compactcamera's – IXUS en PowerShot

Als een van deze functies ontbreekt, kan het product een grijs product zijn:

 1. de verpakking is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Russisch;

  Languages-IXUS_PowerShot

 2. er is een Canon-garantie voor jouw regio meegeleverd in de doos; en
 3. het product bevat de naam IXUS of PowerShot. Canon-producten kunnen verschillende namen hebben op verschillende markten. Camera's met de naam IXY Digital ELPH zijn niet bestemd voor jouw regio.


Videoproducten

Als een van deze functies ontbreekt, kan het product een grijs product zijn:

 1. de verpakking is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Russisch;
 2. op de verpakking staat het PAL-logo. PAL is de videostandaard voor Europa, NTSC wordt voornamelijk voor de Amerikaanse markt gebruikt;

  PAL

 3. het product bevat de naam Legria. Producten kunnen verschillende namen hebben in verschillende regio's. Videocamera's met de naam VIXIA zijn bijvoorbeeld niet bestemd voor jouw regio
 4. op de verpakking en het product staan de EAC- en CE-logo's.

  EAC-CEDSLR-producten

Als een van deze functies ontbreekt, kan het product een grijs product zijn:

 1. de verpakking is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Russisch;

  Languages

 2. het product bevat de naam EOS. DSLR-camera's met de naam Kiss en Rebel zijn niet bestemd voor je regio en
 3. op de verpakking staat het IRISTA-logo.

Het serienummer controleren

Als je niet zeker weet of je Canon-product voor verkoop in jouw regio is bestemd, kun je een bericht met de modelnaam en het serienummer sturen naar ipr.info@canon-europe.com. We zullen dit binnen enkele dagen controleren en je e-mail beantwoorden. Deze service is alleen bedoeld voor digitale compactcamera's, DSLR-camera's, EF-lenzen en videocamera's.


Als een aangeschaft product niet aan je verwachtingen voldoet, kun je, afhankelijk van je lokale wetgeving inzake consumentenbescherming, onbeschadigde en ongebruikte producten met het aankoopbewijs retourneren naar de verkoper binnen een vastgestelde tijd na aankoop.


Informatie per producttype en regio >