Live View-opnamen maken (foto's) met de standaardinstellingen (EOS REBEL T5i/EOS 700D)

ID veelgestelde vraag: 8201769600

Release datum: 05 februari 2013

Oplossing

OPMERKING
Pictogrammen die op deze pagina worden gebruikt:
<>: knop Live View shooting/Movie shooting (Live View-opname/Film opnemen) / <>: pijltjestoetsen / ] [ ] ]: AF Point (AF-punt) / : JPEG Large/Fine (JPEG Groot/Fijn)
*De pictogrammen en markeringen die verwijzen naar knoppen, instelwielen en instellingen op de camera, komen overeen met de pictogrammen en markeringen op de camera en het LCD-scherm.

U kunt met uw camera foto's maken terwijl u het beeld bekijkt op het LCD-scherm van de camera. Dit wordt het maken van "Live View-opnamen" genoemd.
Op deze pagina wordt beschreven hoe u foto's kunt maken met de functie Live View op basis van de standaardinstellingen.
Voor meer informatie over het wijzigen van instellingen voor Live View-opnamen, raadpleegt u het gedeelte Gerelateerde informatie.

BELANGRIJK
Als u de camera vasthoudt en opnamen maakt terwijl u op het LCD-scherm kijkt, kan het bewegen van de camera soms onscherpe opnamen tot gevolg hebben. Het wordt aanbevolen een statief te gebruiken wanneer u opnamen maakt.

1. Zet de camera in de stand <ON> (Aan).

2. Stel de focusinstellingsknop op het objectief in op <AF>.

3. Druk op de knop <>. De Live View-opname wordt weergegeven op het LCD-scherm.

4. Selecteer een AF-punt.

• Wanneer er een gezicht wordt gedetecteerd, wordt het scherpstelpunt <> weergegeven over het gezicht waarop wordt scherpgesteld.
  • Als er meerdere gezichten worden gedetecteerd, wordt <> weergegeven. Druk op <> om het kader < > op het gezicht te plaatsen waarop moet worden scherpgesteld.

• U kunt ook op het scherm van de LCD-monitor tikken om het gezicht of het onderwerp te selecteren. Als het onderwerp geen gezicht is, wordt <> weergegeven.
  • Als er geen gezichten worden gedetecteerd of als u het LCD-scherm aanraakt zonder een gezicht of onderwerp te selecteren, schakelt de camera over naar [FlexiZone - Multi] met automatische selectie.

OPMERKING
  • Als de scherpstelling sterk afwijkt, is gezichtsdetectie niet mogelijk. Als u [Continuous AF/Continue AF] instelt op [Enable/Inschakelen] kunt u voorkomen dat het beeld zeer onscherp wordt.
  • Een ander voorwerp dan een menselijk gezicht kan als gezicht worden gedetecteerd.
  • Gezichtsdetectie werkt niet als het gezicht in het beeld zeer klein of groot is, te licht of te donker is, of als het gedeeltelijk is verborgen.
  • Mogelijk wordt het gezicht slechts gedeeltelijk door de <> bedekt.

5. Druk de ontspanknop half in om scherp te stellen op het onderwerp.

• Het AF-punt wordt groen wanneer de camera is scherpgesteld.
  • Als de scherpstelling niet wordt bereikt, wordt het AF-punt oranje.

6. Druk de ontspanknop helemaal in.

• De foto wordt gemaakt en het vastgelegde beeld wordt op het LCD-scherm weergegeven.
  • Nadat de opname is weergegeven, keert de camera automatisch terug naar de modus voor het maken van Live View-opnamen.

7. Druk op de knop <> om het maken van Live View-opnamen te beëindigen.

ATTENTIE
Richt de camera tijdens het maken van Live View-opnamen niet rechtstreeks op de zon. De warmte van de zon kan de interne onderdelen van de camera beschadigen.

OPMERKING
  • Het weergaveoppervlak van de opname is ongeveer 99% (als de opnamekwaliteit is ingesteld op JPEG ).
  • In de Creatief gebruik-modi kunt u de scherptediepte controleren door op de knop voor scherptedieptecontrole te drukken.
  • Tijdens het maken van continu-opnamen wordt de belichting die is ingesteld voor de eerste opname ook toegepast op alle volgende opnamen.
  • U kunt ook het onderwerp aanraken op het LCD-scherm om scherp te stellen en de opname te maken.
  • Voor Live View-opnamen kunt u ook een afstandsbediening (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken.

Gerelateerde informatie

Geschikte modellen

• EOS 700D