World Press Photo Awards 2017 exhibitions

World Press Photo 2017-tentoonstellingen

Bij de bepaling van de winnaars van de 2017 World Press Photo hebben de juryleden pittige discussies gevoerd over de 80.480 ingezonden foto's van 5034 fotografen uit 125 landen. Ze hebben uiteindelijk 45 fotografen (onder wie 20 Canon-gebruikers) in acht categorieën tot winnaar uitgeroepen vanwege hun buitengewone bijdrage aan de fotojournalistiek.

Nu de winnaars bekend zijn, begint de volgende fase: de winnende foto's worden wereldwijd in een reizende tentoonstelling getoond. De tentoonstelling wordt op 14 april 2017 in Amsterdam geopend. Daarna doet de tentoonstelling van de winnende foto's 100 steden in 45 landen aan, waar de foto's naar verwachting door vier miljoen bezoekers zullen worden bekeken.

Canon is sinds 1992 sponsor van de World Press Photo en print de winnende foto's op Canon-grootformaat en Arizona flatbed-printers om een uitstekende beeldkwaliteit te garanderen voor deze speciaal samengestelde tentoonstelling, die eindigt in het Duitse Oldenburg op 11 maart 2018.

Ga voor informatie over een tentoonstelling bij jou in de buurt naar de regelmatig bijgewerkte tentoonstellingskalender van World Press Photo: https://www.worldpressphoto.org/exhibitions