ARTIKEL

De aangrijpende video-advertentie voor fotojournalistiek van Canon

Tom Jenkins snaps Nina Carberry coming off her horse during the Grand National, with his Canon EOS-1D X.
Tom Jenkins, winnaar van de eerste prijs Singles in de categorie Sports, maakte deze actiefoto van jockey Nina Carberry met zijn Canon EOS-1D X toen ze afsteeg van haar paard Sir Des Champs tijdens de Grand National.

Zolang er mensen zijn met een uniek verhaal en fotografen die eerlijk en gepassioneerd genoeg zijn om dat verhaal te vertellen, zal fotojournalistiek een essentiële vorm van fotografie blijven.

Niemand is hier meer van overtuigd dan de World Press Photo Foundation en Canon, die het 25-jarige bestaan vieren van hun samenwerking om eerlijke, onbevreesde fotografie te promoten. Daarom publiceerde Canon de advertentie hieronder. Deze ode aan de fotojournalistiek vertelt alles over de aangrijpende uitdagingen waarmee de mannen en vrouwen in dit vak te maken krijgen tijdens hun opdrachten, dag in, dag uit.

Tom Jenkins, winnaar van de eerste prijs Singles in de categorie Sports, maakte deze actiefoto van jockey Nina Carberry met zijn Canon EOS-1D X toen ze afsteeg van haar paard Sir Des Champs tijdens de Grand National.

Al een kwarteeuw lang werkt Canon samen met WPP om de beste foto’s te bekronen in uiteenlopende categorieën, van Contemporary Issues en Nature tot People en Sports. De prijzen worden uitgereikt tijdens het jaarlijkse World Press Photo Festival of Visual Journalism.

In april 2017 zonden 5.034 deelnemers in totaal 80.408 foto’s in. 45 fotografen ontvingen een prijs, zoals Burhan Ozbilici, die met zijn krachtige foto ‘An Assassination’ de algemene Photo of the Year-prijs in de wacht sleepte. De foto maakte hij in Turkije, seconden nadat een Turkse politieagent buiten zijn diensturen de Russische ambassadeur neerschoot in een kunstgalerij in Ankara. De foto werd gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III en toont de fotojournalistiek van haar meest compromisloze kant.

This is Jonathan Bachman’s winning entry in the Contemporary Issues category. Shot on a shot on a Canon EOS-1D X.
‘Taking a Stand in Baton Rouge’ is de winnende inzending van Jonathan Bachman in de categorie Contemporary Issues. De foto werd genomen met een Canon EOS-1D X.

De voorbije 25 jaar ging het om meer dan enkel de beste foto’s van het jaar bekronen. Canon heeft ook alles in het werk gesteld om de technologische grenzen van de fotografie te verleggen. Met hun innovaties op het vlak van Wi-Fi en capaciteit bij zwak licht hebben ze fotografen de kans gegeven om foto’s te maken in omstandigheden waarin dat vroeger onmogelijk was.

Gael Monfils stretches for a forehand, a few sets before winning the game. Taken on the Canon EOS-1D X.
Op deze foto gaat tennisster Gael Monfils tot het uiterste. Dit leverde Cameron Spencer de tweede prijs Singles in de categorie Sports op. Genomen met de Canon EOS-1D X.

“Ik maak vrij vaak foto’s bij weinig licht, vertelt Amber Bracken, eersteprijswinnaar in de categorie Contemporary Issues - Stories. “Daarom fotografeer ik met hoge ISO-waarden en lange sluitertijden. Ik doe mijn best om de beelden scherp te krijgen.” Met haar Canon EOS 7D Mark II kon Amber de foto’s maken die ze wilde - en die haar een prijs opleverden.

“Met de nieuwe technologie bespaar je tijd, geld en energie”, voegt Burhan Ozbilici eraan toe. Dit alles zorgt ervoor dat barrières wegvallen voor de fotograaf, waardoor hij helemaal kan opgaan in het moment.

Geschreven door Beren Neale


Raadpleeg de productpagina voor meer informatie over de nieuwste EOS 5D-camera, de EOS 5D Mark IV.

Canon Professional Services

Leden krijgen toegang tot CPS Priority Support, zowel lokaal als op grote evenementen, een snelle Fast Track-reparatieservice en mogen, afhankelijk van het niveau van het lidmaatschap, gratis materiaal lenen en profiteren van een kosteloze retourzending bij onderhoud. Ook kunnen ze regelmatig gebruikmaken van exclusieve ledenaanbiedingen.

Kom meer te weten en vraag het aan

A CPS member looking pleased with his Canon photography equipment