De Rigid Media Box: 

7 segmenten en 66 materialen

Canon Imaging Supplies beschikt over een breed assortiment plaatmaterialen voor klanten met een UV-flatbedprinter. Onlangs hebben wij dit assortiment fors uitgebreid, waardoor we nu 66 verschillende materialen in bijna 400 specificaties kunnen leveren, voor een breed scala aan toepassingen.

Om vragen over toepassingen en inzetbaarheid van plaatmaterialen te kunnen beantwoorden, heeft Canon een unieke tool ontwikkeld, de Rigid Media Box. In deze box presenteert Canon haar brede assortiment plaatmaterialen op overzichtelijke wijze, onderverdeeld in 7 segmenten:
 1. 1. Lichtgewicht schuimplaat
 2. 2. Kunststoffen
 3. 3. Aluminium
 4. 4. Lichtgewicht kartonplaat
 5. 5. Karton
 6. 6. Golfkarton
 7. 7. Zelfklevend

Geprinte samples

In de Rigid Media Box vindt u per segment geprinte samples van onze kwaliteiten. Op elke geprinte sample vindt u de volgende informatie:

 • Materiaalsoort, kwaliteit en dikte van het sample
 • Productomschrijving
 • Producteigenschappen
 • Ideale toepassingen
 • Beschikbare formaten en diktes

Canon Rigid Box
Canon Rigid Box

Toepassingenmatrix

In de Rigid Media Box bevindt zich een toepassingenboekje. Hierin vindt u per segment een overzicht van de beschikbare materialen en voor welke toepassingen deze materialen kunnen worden ingezet. Daarnaast vermeldt het boekje per soort de beschikbare formaten en alle relevante productkenmerken. Denk bijvoorbeeld aan kleur, mate van stijfheid, vochtbestendigheid, brandvertragend, recyclebaar en printbaarheid.

De bijzondere aspecten van de Canon Rigid Box

 • Alle samples zijn op A5-formaat en zijn deels aflopend geprint. Zo heeft u direct een goede indruk van de printability, het printcontrast en de witheid of tint van het materiaal.
 • De 7 segmenten zijn middels een tab verdeeld. Achter elke tab vindt u samples van de bijbehorende materialen.
 • Op elke sample vindt u direct alle relevante informatie over een product en toepassingen.
 • Het toepassingenboekje biedt u een praktisch overzicht van de materialen uit de Canon Rigid Box en per soort een overzicht van alle relevante kenmerken inclusief formaten en veelgebruikte toepassingen.

Plaatmaterialen bestellen? Canon bellen!

In de wereld van plaatmaterialen zijn heel veel soorten en kwaliteiten en een variëteit aan toepassingen. Wensen van de klant, toepassing en budget zijn vaak de doorslaggevende factoren voor de uiteindelijke keuze van het materiaal. Met behulp van de Rigid Media Box hebben we het keuzeproces sneller en eenvoudiger gemaakt. De 7 waarden die wij Print Service Providers bieden met het leveren van plaatmaterialen:

 1. 1. Kennis machine, software en plaatmaterialen
 2. 2. Gemak, ontzorgen
 3. 3. One-stop shopping
 4. 4. Adviesfunctie, kennis applicaties
 5. 5. Alternatieven
 6. 6. Printprofielen op verzoek
 7. 7. The Rigid Media Box!

Canon Rigid Box

Download de Toepassingsmatrix voor Rigid Media.

In dit boekje vindt u de diverse toepassingsmogelijkheden van Rigid Media handig in een matrixoverzicht.

Bestellen

Bestel snel en eenvoudig uw materialen in onze Imaging Supplies webshop >

Wilt u een Rigid Media Box ontvangen?

De Rigid Media Box is beschikbaar voor klanten met een Océ Arizona UV-flatbedprinter of ander type vlakbedprinter. De box vertegenwoordigd een waarde van € 250,00 en wordt in bruikleen aan klanten afgegeven.