Canon iW Management Console

Verlicht de last van het beheren van uw printerpark en zorg voor maximale kantoorproductiviteit

Canon iW Management Console

De uitdagingen van het beheer van een printerpark
Het kan een flinke last vormen voor uw facilitair of IT-afdeling om een grote hoeveelheid printapparatuur te beheren. Als u problemen zoals toner of papier dat (bijna) op is niet oplost of voorkomt, kan de productiviteit van het hele kantoor teruglopen. Bovendien kan het dagen werk kosten om handmatig systeeminstellingen, applicaties, firmware of adresboeken bij te werken in een grote printerpark.

Efficiënt centraal beheer
Canon’s iW Management Console is een zeer schaalbaar, uitgebreid browsergebaseerd programma. Het biedt IT- en facilitarie afdelingen een centraal punt om al uw Canon-MFP's en printers efficiënt te beheren en monitoren. Dankzij de integratie met Active Directory, beheer van rechten en SSL-beveiliging bent u verzekerd van een veilig gecentraliseerd beheer van al uw apparatuur.

Krachtige mogelijkheden
iW Management Console verlicht de last voor IT-beheerders en facilitaire afdelingen. De mogelijkheden omvatten: verbruiksartikelen monitoren, systeeminstellingen en andere updates distribueren, tellerstanden consolideren en printerdrivers upgraden. Met iW MC kan uw serviceprovider betere services bieden om de last verder te verlichten, zoals tellerstanden verzamelen, systemen upgraden en toner bestellen.

Taken vereenvoudigen

Minder werk voor beheerders dankzij automatisch taakbeheer
Taken als bestaande apparatuur bijwerken, tellerstanden doorgeven of nieuwe apparatuur detecteren kunnen door beheerders worden geconfigureerd en gepland, zodat ze 's nachts of in het weekend worden uitgevoerd. Zo wordt verstoring van de werkzaamheden voorkomen.

Logische groepering van printsystemen en taken
Apparatuur kan logisch worden gegroepeerd en deze zijn gemakkelijk te beheren doordat taken voor hele groepen tegelijk kunnen worden geïnitieerd en gepland. Het is ook mogelijk om taken te groeperen en in serie te plannen zodat een reeks taken voor al uw apparatuur in één keer wordt uitgevoerd.

Device monitoring

Hogere productiviteit dankzij monitoring van verbruiksartikelen en systemen
U krijgt onmiddellijk per e-mail bericht over foutmeldingen en verbruiksartikelen die bijna op zijn. Zo kunt u proactief en efficiënt uw totale printerpart beheren en downtime voorkomen. E-mailwaarschuwingen en -meldingen kunnen worden gefilterd of gedeeld met andere beheerders. Zo komt de juiste informatie altijd bij de juiste persoon terecht. Dus als de toner bijna op is, krijgt degene die de taak heeft om verbruiksartikelen aan te vullen hierover direct bericht.

U kunt al uw apparatuur in één keer overzien
Dankzij een statusweergave van uw printerpark die u kunt groeperen, hebt u in één keer een statusoverzicht van al uw apparatuur. Doordat de apparatuur in kaart wordt gebracht, kunt u de locatie van de printsystemen vaststellen. Dit is bijzonder handig voor grotere organisaties met printsystemen op diverse verdiepingen of zelfs in verschillende gebouwen.

Betere kostenbeheersing door tellerstanden te verzamelen en consolideren
Het systeemgebruik voor het hele bedrijf is gemakkelijk vast te stellen dankzij geconsolideerde tellerstandrapporten. Zo houdt u de kosten inzichtelijk en kunt u zo nodig middelen elders inzetten. Met de Meter Capture Plug-in (tellerstanden vastleggen) kunt u de lokale tellerstanden van Canon- en -apparatuur vastleggen. Mogelijk kunt u ook tellers van andere merken lezen als deze voldoen aan de standaard printer MIB.

Gemakkelijk configuratiebeheer voor IT-afdelingen

Tijdbesparing door alle apparatuur in één keer te configureren
Dankzij de invoegtoepassingen Device Configuration Management (Apparaatconfiguratiebeheer) en Setting Profile Management (Instellingsprofielbeheer) kunnen IT-beheerders uitvoerige apparaatinstellingen back-uppen, herstellen of distribueren. IT-beheerders kunnen elke instelling afzonderlijk per machine selecteren en de uitvoerige apparaatinstellingen vervolgens in één keer distribueren naar alle apparatuur.

Beheer van resources en adresboeken
De invoegtoepassing Address Book Management (Adresboekbeheer) biedt centraal beheer van systeemadresboeken en snelkeuzeknoppen. IT-beheerders kunnen een adresboek van een printsysteem ophalen en distribueren naar meerdere systemen. Ook kunt u met de plug-in adresboeken maken en aanpassen om te gebruiken op de printsystemen. Met de plug-in Resource Management (Middelenbeheer) kunt u PCL/PS-fonts, kleurprofielen en macro's distribueren naar de systemen. Ideaal voor bedrijven met hun eigen font of logo.

Beheer van aanmeldingsgegevens
De invoegtoepassing Credential Management (Beheer van aanmeldingsgegevens) biedt IT-beheerders de mogelijkheid om wachtwoorden en certificaten op meerdere apparaten tegelijkertijd te beheren.

Beheer van printer drivers
Met de invoegtoepassing Printer Driver Management (Printerdriverbeheer) kan een IT-beheerder centraal printer drivers installeren op en verwijderen van werkstations van gebruikers.

Service efficiency

Systeem- en applicatiebeheer
Dankzij de plug-in Device Application Management (Apparaat applicatiebeheer) is het mogelijk MEAP-applicaties en iR-opties te distribueren naar alle apparatuur tegelijk. Zo kunt u snel en gemakkelijk al uw apparatuur upgraden en implementaties uitvoeren.

Firmware van printsystemen snel bijwerken
Met de plug-in Device Firmware Update* (Apparaatfirmware updaten) kunnen serviceproviders updates van systeemfirmware plannen of uitvoeren op meerdere prpintsystemen tegelijk – ideaal voor upgrades en snelle probleemoplossing. Deze oplossing is een lokaal alternatief voor Canon’s Content Delivery System via internet. Er is geen internetverbinding voor nodig.

Snellere probleemoplossing en handige services op afstand
De plug-in RDS* integreert met Canon’s eMaintenance Remote Diagnostics System (Diagnosesysteem op afstand) om verbeterde service van serviceprovider mogelijk te maken.
    1) Nooit meer zonder toner – verbruiksartikelen kunnen worden gemonitored en proactief worden aangevuld.
    2) De tellerstanden worden automatisch gelezen. De facturering is dus accuraat en de tellerstanden hoeven niet meer handmatig te worden doorgegeven.
    3) Door diagnose op afstand is de kans groter dat problemen direct of op afstand kunnen worden opgelost.
*Alleen verkrijgbaar voor serviceproviders.