Kijk op zorg

Canon's visie op en oplossingen voor de gezondheidszorg

Instellingen binnen de gezondheidszorg staan voortdurend onder druk om enerzijds op kosten te besparen en anderzijds te voldoen aan een toenemende vraag naar betere gezondheidszorg.

Alleen al de demografische ontwikkeling leidt tot een groeiend aantal mensen dat voor zorg afhankelijk is van anderen. Maar, net als andere organisaties binnen het bedrijfsleven, zien ook de instellingen in de zorg hun budgetten afnemen en wordt er steeds meer gevraagd van het personeel dat er werkzaam is. Die ontwikkelingen zorgen ervoor dat zorginstellingen zichzelf onder de loep moeten nemen en de noodzakelijke veranderingen moeten doorvoeren.

Volgende stappen

Ontdek meer

Canon’s Medical Imaging Group levert onder meer apparatuur voor oogheelkunde en diagnostische beeldvormende technieken.

Case studies

Lees wat deze bedrijven vinden van hun partnership met Canon.

Al meer dan 70 jaar ervaring in de gezondheidszorg

Bij Canon zijn we ervan overtuigd dat technologie een cruciale rol speelt bij het meer centraal stellen van de patiënt en het verbeteren van de kwaliteit van de geboden zorg. We werken al ruim 70 jaar nauw samen met gezondheidsinstellingen en hebben technologische oplossingen ontwikkeld, afgestemd op de specifieke behoeften van de diverse vakgebieden binnen deze sector. Canon biedt u een breed portfolio aan diensten en oplossingen die zorginstellingen helpen het hoofd te bieden aan de verschillende uitdagingen waar zij zich voor geplaatst zien.


Download de Brochure [PDF, 1.9MB] voor meer informatie over onze visie op de trends en ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg.

Het Canon-portfolio voor de zorgsector

Workplace Services
Canon sluit aan op Het Nieuwe Werken in de zorg. Gebruikers printen, scannen en kopiëren vanaf ieder apparaat altijd en overal: thuis, onderweg of op de werkplek. Volledig gemanaged in de cloud. Vertrouwelijkheid is gegarandeerd.

Digital Proces Services
Canon Healthcare biedt oplossingen en diensten om patiëntinformatie op de juiste plek, in de juiste vorm en op het juiste tijdstip beschikbaar te stellen, zodat alle behandelaars (verpleegkundigen, artsen en adviseurs) altijd toegang hebben tot de relevante en meeste recente gegevens. Door middel van beveiliging en validatie worden de privacy van de patiënt en de vertrouwelijkheid van de gegevens gewaarborgd. De geboden oplossingen voldoen aan de standaarden die gebruikt worden in de ziekenhuizen, zoals HL7.

Communication Services
Totale zorg voor alle communicatie en publicatie conform de huisstijl van de organisatie. Het proces van ontwerp tot en met volledige printproductie, voor o.a. mailings, brochures, boeken en multimedia. Complete multi-channel campagnes kunnen door Canon worden ondersteund.

Oogheelkunde
Canon is een pioneer in de gezondheidszorg en heeft meer dan 70 jaar ervaring in de medische diagnostiek, met oogzorgcamera’s die gebruikmaken van innovatieve EOS-lenstechnologie.

Beeldvormende technieken
Canon levert turn-key oplossingen voor diagnostische beeldvormende technieken. Van een geavanceerd CT-systeem tot een digitale buckykamer.

Healthcare IT-oplossingen
RIS, PACS en XDS bieden high level image capture en verbeterde manieren om patiëntendata te delen tussen afdelingen, klinieken, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Media-archieven (eventueel in de cloud gehosted) zorgen voor een snellere en veiligere toegang tot diagnostische beelden, bereikbaar voor alle betrokken afdelingen.

Remote Cameratoezicht
De observatiecamera’s van Canon leggen contact tussen de pasgeboren baby (couveuse) en de moeder. Met remote review kunnen specialisten op afstand mee kijken in diagnostiek of ingreep.

Medische projectoren
Met de combinatie van digitale radiologiebeelden, beamerprojecties in DICOM-simulatie en toegang tot slimme informatieopslagsystemen biedt Canon de ideale omgeving voor onderwijs en multidisciplinaire overleggen.