Zakelijke transformatie

Uw kantoor beschermen tegen IoT-apparaten

Ontdek hoe u uw kantoorbeveiliging in een IoT-connected wereld kunt verbeteren met het IoT-beveiligingsrapport van Canon

RAPPORT DOWNLOADEN

Cyberspace beveiligen bij u op kantoor

Bescherm uw IoT-connected kantooromgeving tegen opdoemende bedreigingen met het laatste rapport van Canon over beveiliging van de werkomgeving.

Rapport downloaden

Male on computer looking at screen

Het Internet der dingen (Internet of Things, IoT) groeit ongekend snel. Onderzoeksanalist Gartner voorspelt dat er tegen 2020 26 miljard connected apparaten zijn, waardoor het speelveld voor hackers die het op bedrijven hebben gemunt steeds groter wordt. Dit betekent dat de bescherming van het intellectuele eigendom, de klantengegevens en de operationele infrastructuur in lijn met de innovatie urgenter is dan ooit tevoren.

De voordelen op het gebied van productiviteit en flexibiliteit van een connected kantoor en een scala aan slimme apparaten die in harmonie werken, zijn talrijk en goed gedocumenteerd. Maar net als vele dingen in het IoT-tijdperk, is het niet zonder risico's. Hoe meer connected uw apparaten zijn, hoe groter het risico en de mogelijke beloningen. Maar dit mag niet in de weg van progressie staan!

Top down shot of three males in a casual work station

Gevolgen van het niet stellen van prioriteiten op het gebied van cyberbeveiliging

Cyberbeveiliging is fundamenteel bij IoT in het kantoor en als het niet wordt geprioriteerd, worden de mogelijkheden van het bedrijf ondermijnd. Zodra een potentiële hacker namelijk toegang heeft tot een deel van uw netwerk via een connected apparaat, is toegang krijgen tot de rest van het netwerk een fluitje van een cent.

De recente geschiedenis leert ons hoe schadelijk het onderschatten van deze bedreiging kan zijn. FedEx schat dat de recente NotPetya-ransomware-uitbraak (mogelijk gemaakt door een bekende Windows-beveiligingslek, genaamd EternalBlue) het bedrijf zo'n 300 miljoen dollar aan opruimkosten en winstderving heeft gekost.

Maar terwijl beheer van informatiebeveiliging zich richt op computers en online processen, is het belangrijk om op te merken dat waardevolle informatie overal in het moderne kantoor aanwezig is. De plaats waar het personeel met documenten en systemen werkt, is het zwakste gebied in de bedrijfsbeveiliging. Connected kantoorapparatuur zoals printers zijn vaak een van de makkelijkste doelwitten in moderne kantoren en worden steeds meer erkend als kritische zwakke plekken in de bedrijfsbeveiliging.

Man sitting in front of laptop looking at smartphone

Slimme IT betekent slimme beveiliging op IoT-apparaten

Slimme IT-afdelingen kijken naar de behoeften van de gebruiker en oplossingen die voldoen aan de technische vrijheid met een robuuste beveiliging. Beveiliging moet niet voorkomen dat mensen werken, maar hen in plaats daarvan laten werken op de manier waarop ze het beste werken, zonder dat de onderneming risico loopt.

Beveiliging is daarom niet alleen de prioriteit van de CISO of IT-afdeling, het is een prioriteit voor iedereen, van de CEO tot aan stagiaires.

Om slimme beveiliging in te schakelen, hebben organisaties een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle apparaten (inclusief IoT op kantoor) en gebruikers worden geverifieerd. De IoT-netwerkbeveiliging moet ook worden uitgebreid om het netwerk te segmenteren in plaats van de IoT op kantoor gewoon op te nemen in het algemene netwerk. Onlangs werd een casino gehackt via het IoT-aquarium, wat leidde tot financieel verlies voor het bedrijf in kwestie. De juiste netwerksegmentatie had deze aanval voorkomen of minder levensvatbaar gemaakt. Er moet ook aandacht worden besteed om ervoor te zorgen dat de introductie en de provisioning van nieuwe IoT op kantoor de verwachte processen volgen. Het is vaak te gemakkelijk voor gebruikers om te implementeren zonder aan de beveiliging te denken, wat kan leiden tot situaties zoals in de genoemde voorbeelden.

IoT en mobiel werken brengen vele voordelen op het gebied van productiviteit, de stroom van informatie en flexibiliteit met zich mee, maar dit mag echter niet ten koste gaan van de beveiliging.

Ontdek hoe slimme boeken en speciale uitgaven de omzetgroei van digitaal geprinte boeken positief beïnvloeden

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer


Ontdek hoe de oplossingen voor informatiebeveiliging van Canon uw bedrijf kunnen helpen


CONTACT OPNEMEN