Fotografie-tutorial: Winterfotografie

Controleer voordat je naar buiten gaat of je voorbereid bent op de winterse omstandigheden:

Houd de kou tegen
Zelfs als de zon schijnt, kan de temperatuur in de winter nabij, of onder, het vriespunt liggen. Dikke handschoenen houden je handen warm, maar maken het bedienen van de camera moeilijk. Kies voor dunne wollen handschoenen waarmee je nog altijd de schakelaars en knoppen kunt bedienen.

Het zijn niet alleen je handen die last hebben van de kou. Je camera kan er wel tegen, maar de batterij niet. Neem een reservebatterij mee in de binnenzak van je jas en wissel deze na een tijdje om met de batterij in de camera. De batterij van de camera kan dan weer een tijdje opwarmen. Blijf de twee batterijen zo gedurende de dag omwisselen.

Houd je camera droog
Als je in de regen naar buiten gaat, word je onmiddellijk nat. Als het sneeuwt, blijven de sneeuwvlokken echter een tijdje op je kleren zitten voordat ze smelten. Bij je camera is dat anders: deze is niet geïsoleerd en sneeuwvlokken smelten zodra ze de camera raken. Water en elektronica gaan niet goed samen, dus is het verstandig voorzorgsmaatregelen te treffen als je opnamen maakt terwijl het sneeuwt.

In geval van nood voldoet ook een eenvoudige plastic draagtas. Draai de draagzak ondersteboven en plaats de camera binnenin aan de bovenkant (gewoonlijk de bodem van de tas). Snij of scheur gaten in de tas voor de lens en de zoeker. Plaats je handen in de tas om de camera vast te houden en te bedienen.

Meer inspiratie
Veel You Connect -leden hebben reeds hun beste winterfoto's opgestuurd voor in de Galerij. Dus als je wilt zien wat bereikt kan worden met verschillende Canon-camera's, hier klikken.

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen