Tips & Tricks: Hoe maak je een goede foto?

Zwart-wit proberen

In zwart-witfoto's is alle kleur afwezig. Zo komt de focus te liggen op tinten en contrasten.

Zwart-wit is zeer geschikt voor winterlandschappen. Aan het eind van de winter hebben grote objecten in foto's weinig kleur. Je kunt je dan concentreren op de vormen van de kale bomen, stenen muren en gebouwen. Compositie en contrast worden zeer belangrijk voor het beeld en dan is zwart-wit het perfecte medium.

Kleur toevoegen
Maar als je goed kijkt, is het niet uitsluitend zwart-wit. In de overgang van winter naar voorjaar wordt het zwart-wit doorbroken door explosies van felle kleuren, zoals bloemen die uit de grond opkomen, of knoppen aan bomen en struiken.

Picture_Tutorial_img3

Dark Day afternoon, You Connect-lid Meint Brookman, Canon EOS 40D
 “Door de regel van derden gaat dit donkere, sombere beeld van links naar rechts. De beweging langs de boomlijn is zo krachtig, dat je met je hoofd de beweging van je ogen volgt. Het beeld is grotendeels zwart-wit, met een zweem kleur waar je ogen tot rust komen.”

Beeldstijl
Bij EOS-camera's worden kleuren beheerd met 'Picture Style'-instellingen (Beeldstijl). Naast de stijlen die beschikbaar zijn op je EOS kun je nog 8 extra stijlbestanden downloaden van CANON iMAGE GATEWAY. Je kunt zelfs je eigen stijlen maken, en scherpte, contrast, verzadiging en kleurtoon afstemmen op je eigen wensen.

Er kunnen maximaal drie ‘Picture Style’-bestanden (die zijn gemaakt door jou of door Canon) worden geüpload naar een compatibele EOS-camera. Deze zijn klaar voor gebruik bij alle onderwerpen. Raadpleeg je instructiehandleiding voor de EOS voor meer informatie.

1  2  3  4

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Nabewerking
Fotograferen tijdens de feestdagen
Seizoenen en weer
Perfecte portretten
Ontdek je camera
Fotografie in zomerlicht