Wees inventief

Veel mensen op de bruiloft (ook de officiële fotograaf) maken de gebruikelijke groepsfoto's. Waarom zou je er dus niet eens een nieuwe draai aan geven?

Aan een bruiloft gaan vele uren aan plannen vooraf; over elk detail wordt zorgvuldig nagedacht. Let gedurende de dag eens op deze details en leg deze vast. Sommige details zijn gepland, zoals de bloemstukken of de achterkant van de trouwjurk. Andere worden pas op de dag zelf zichtbaar, zoals de kleurcombinaties van het cadeaupapier of een boeket naast de bruiloftstaart.


Probeer eens een andere indeling

Een populair moment tijdens een receptie van een bruiloft is de toespraak. Die kun je natuurlijk ook vastleggen met je camera. Alle Canon-compactcamera's en de meeste EOS-DSLR's beschikken tegenwoordig over een VGA- of HD-filmfunctie en een opname van zo'n gedenkwaardige gebeurtenis blijft altijd een leuke herinnering. Als je langere tijd filmt, kun je je camera het beste op een stabiele ondergrond zetten. Filmen vanaf een tafel of een glas is stabieler dan filmen vanuit de hand.

Zwart-wit en sepiafoto's zijn vaak heel geschikt voor bruiloften. Dit geeft foto's een klassieke look die perfect bij de gelegenheid past. Deze effecten zijn ideaal voor foto's van het paar wanneer ze samen even een rustig momentje hebben. Als je een PowerShot- of IXUS-camera hebt, kunnen de foto-effecten “Mijn kleuren/My colors” een prachtige, spectaculaire uitstraling geven aan traditionele scènes.

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen