Op de dag zelf

Als je op de bruiloft arriveert, loop dan eens een paar minuten op je gemak rond om naar plekken te zoeken van waaruit je de mooiste foto's kunt maken. Dit geldt voor zowel de ceremonie als voor de receptie na afloop. Probeer eens om een foto vanaf een galerij of trap te maken voor een ander perspectief van boven. Ook kun je een foto maken met één of meerdere kinderen op de voorgrond met een laag perspectief, zodat je een foto hebt vanuit hun gezichtspunt. Dit zijn mogelijkheden voor foto's die anderen over het hoofd zullen zien.

Het juiste licht

Tijdens de ceremonie is er mogelijk weinig licht en waarschijnlijk kun je ook geen flitser gebruiken. Om dit probleem te verhelpen, kun je de ISO-waarde van je camera verhogen. Sommige PowerShot- en IXUS-modellen beschikken over een opnamemodus voor weinig licht. Hiermee wordt je camera automatisch ingesteld voor de beste resultaten. Maak eerst een aantal foto's voordat de bruid er is en bekijk de resultaten. Je krijgt geen tweede kans als ze er eenmaal staat!

Zorg dat je niet te veel opvalt

Voor het bruidspaar is dit een speciale dag waar jij bij mag zijn, maar je mag niet alle aandacht opeisen! En houd er ook rekening mee dat je niet de officiële trouwfotograaf bent, dus loop hem of haar niet voor de voeten en verlang niet te veel van het bruidspaar en de andere gasten. Schakel eventuele camerageluiden uit.

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen