Gedenkwaardige foto's maken

Nu de zomer nadert, zijn er weer veel bruiloften. Een belangrijke dag voor de bruid en bruidegom. Met welke tips kun jij als gast deze speciale dag vastleggen om prachtige herinneringen te maken voor jezelf en het gelukkige bruidspaar?

 

Voorbereiding

Trouwfoto's zijn hetzelfde als andere foto's, dus ook hier zijn de basisregels voor fotografie van toepassing. Compositie en licht zijn belangrijk voor goede resultaten, maar in dit geval is een goede voorbereiding onmisbaar.

De eerste stap is het bekijken van foto's die je op eerdere bruiloften hebt gemaakt. Welke zijn gelukt en welke niet? Het is ook handig om websites van professionele fotografen te bekijken, bijvoorbeeld Canon-ambassadeur Jeff Ascough.

Als je hebt gezien wat goed gelukt is en wat niet, kies je drie tot vijf foto's als uitgangspunt en zorg je dat je zulke foto's maakt tijdens de bruiloft. Je kunt ook met de bruid en bruidegom praten om erachter te komen of er mogelijkheden voor foto's zijn die de officiële fotograaf misschien over het hoofd ziet.

Op basis hiervan kun je beslissen welke apparatuur je wel en niet meeneemt. Het is misschien verleidelijk om een nieuw objectief of nieuwe flitser aan te schaffen. Maar op gelegenheden als bruiloften is het van belang dat je weet wat je met je camera kunt.

Zorg ervoor dat de batterij helemaal is opgeladen (en neem een volle reservebatterij mee) voordat je begint. Datzelfde geldt voor geheugenkaarten: het is heel vervelend om te ontdekken dat je geen foto's kunt maken omdat je kaart vol is of omdat deze niet goed werkt.

1   2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen