Polarisatiefilters

Zoals al eerder gezegd, kunnen reflecties in water van een goede foto een geweldige foto maken. Maar reflecties kunnen ook lastig zijn. Als je een opname wilt maken van een goudvis in een vijver, kan het gebeuren dat je alleen maar een reflectie van de lucht krijgt.

 

Picture_Tutorial_img4 

Bovendien kunnen reflecties de aandacht afleiden van het voornaamste onderwerp van de foto. Op zulke momenten is een polarisatiefilter handig.

Met dit filter kun je reflecties verminderen of zelfs helemaal uitbannen. Het filter werkt alleen bij oppervlakken die niet van metaal zijn, zoals water, en alleen als het zich in een hoek van ongeveer 45° ten opzichte van het oppervlak bevindt, en als het op de juiste positie voor de lens is gedraaid. Dit klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar in de praktijk wordt het gebruik al gauw een tweede natuur.

Met een polarisatiefilter kun je ook het blauw van de lucht donkerder maken. Kortom het is een handige accessoire bij je EOS. Je kunt onmogelijk alle effecten van een polarisatiefilter creëren met beeldbewerkingssoftware.

Opsturen naar de Galerij
Foto's van en met water zijn altijd populair in de You Connect-galerij. Nu je deze Tips & Tricks hebt gelezen, staat je nog maar één ding te doen: pak je camera en ga op zoek naar water. Kies de mooiste foto's uit en upload deze voor een plaatsje in de Galerij. Wie weet maak jij wel een van de beste foto's van volgende maand!

1  2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten