Of het nu het onderwerp van een foto is of simpelweg een onderdeel van de compositie, water kan een indrukwekkende bijdrage leveren aan het effect van een foto.

 

Picture_Tutorial_img1

De komst van de lente biedt extra veel mogelijkheden om in je foto's met water te experimenteren. In deze Tips & Tricks leer je om de mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten en zo onvergetelijke foto's te maken. De volgende zaken worden besproken:
• Locatie en reflectie
• Ochtendnevel
• Watervallen en beken laten vervagen
• Opnamen maken van regendruppels
• Polarisatiefilters
• Opsturen naar de Galerij

Locatie en reflectie
Een van de grootste voordelen van opnamen maken waarin water een rol speelt, is dat water overal om ons heen te vinden is. Woon je in de stad, kijk dan na een fikse regenbui eens rond in het centrum. De stoepen en straten zijn nat en weerspiegelen de gebouwen en de lucht. Je kunt deze reflectie in je compositie gebruiken en meer kleur en leven in je foto's brengen dan zonder regen mogelijk was geweest. Je kunt zelfs boeiende foto's maken van louter reflecties.

Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de stad. In landelijke gebieden kan een perfect spiegelbeeld in een meer een krachtig beeld opleveren. Water biedt bovendien een geweldige gelegenheid om opnamen te maken van dieren in het wild. Rivieren en plassen vormen een perfecte achtergrond voor watervogels, vooral in deze tijd van het jaar, als ze jongen hebben. En als je geduld hebt, zie je misschien ook herten of oeverbewonders.

1   2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten