De film bewerken

Je hebt nu allerlei afzonderlijke clips en het is belangrijk om deze samen te voegen, zodat ze samen één film vormen. Het bewerken van films kan nogal wat verwerkingskracht van de computer vereisen, vooral als je in HD (High Definition 720p of 1080p) opneemt. De bestanden worden dan enorm groot. SD (Standard Definition 640p) is perfect voor je eerste filmexperimenten en kan eenvoudiger worden verwerkt op een computer.

Picture_Tutorial_DSC_&_DSLR_img4

Met de nieuwste versie van Canon's ZoomBrowser EX-software (voor Windows) en ImageBrowser-software (voor Mac) kun je je film bewerken. Deze laat het openingsframe van elke filmclip in een storyboard-gebied zien en biedt je de mogelijkheid om deze heen en weer te verplaatsen om een reeks te maken. Je kunt het afspeelbereik (begin- en eindpunten) van een filmclip aanpassen en het type overgang (vervagen, wegvegen, enzovoort) tussen clips instellen. In het storyboard-gebied kunnen foto's worden geplaatst, samen met titels. Je kunt zelfs bestanden in zwart/wit en sepia veranderen, of 'ruis' toevoegen om een film te simuleren.

Probeer uit wat je hebt geleerd en deel dit met anderen!
Nu je hebt gelezen over de mogelijkheden van Movie Mode op je EOS, kun je de uitdaging aangaan. Ga op pad en experimenteer met wat filmclips. Gebruik hierbij het beeldformaat SD en een framerate van 25 fps. Open daarna ZoomBrowser EX of ImageBrowser op je computer en bekijk de bewerkingsfuncties.

Zodra je video af is, kun je deze delen. Met de CANON iMAGE GATEWAY Video Podcast laat je je vrienden en familie eenvoudig je nieuwste materiaal zien.

1  2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten