Framerates

In Europa worden framerates van 50 of 25 fps (frames per seconde) aanbevolen voor de televisie-indeling PAL. Je kunt het beste beginnen met 25 fps, want daarmee krijg je kleinere bestanden. Je kunt overschakelen op 50 fps als je ziet dat de onderwerpen die je filmt onscherp zijn. Met de beeldkwaliteit SD (Standard Definition – 640 x 480) en 25 fps voldoet een mediakaart van 4 GB voor het opslaan van de filmbestanden totdat je ze naar een computer kunt downloaden. Met HD-opnamen (High Definition) kan maar ongeveer 10 minuten aan film worden opgeslagen op een mediakaart van 4 GB. Daarom wordt een kaart van 8 GB of 16 GB aanbevolen.

Picture_Tutorial_DSLR_img3

Belichting

De digitale camera's en camcorders van Canon zijn zeer geschikt voor opnamen met weinig licht, zelfs 's avonds binnenshuis met kunstlicht. Het helpt wel om, indien aanwezig, een extra lamp in de kamer aan te doen. Als de kleurbalans niet helemaal goed lijkt, kun je overwegen om van Auto WB (automatische witbalans) over te schakelen op een van de andere instellingen.

Als je meer licht nodig hebt, kun je de nieuwe Speedlite 320EX overwegen. Naast een flitserkop bevat dit product een Video Light-functie, een constante LED-lichtbron. Het vormt een aanvulling op je camera met EOS Movie door je in staat te stellen scènes met weinig licht continu bij te lichten tijdens het opnemen van HD-video.

1  2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten