Met films kun je momenten vastleggen op een manier dat ze een aanvulling vormen op foto's. De combinatie van beeld en geluid maakt video's perfect geschikt voor het vastleggen van gedenkwaardige momenten, of het nu om de eerste stapjes van een kind of om een bruiloft gaat.

De digitale camerarevolutie is mede te danken aan de extra mogelijkheid om kwaliteitsvideo's te maken op PowerShot- en IXUS-modellen. Naast de prachtige foto's die je nog steeds maakt, kun je met de filmmodus nu ook geweldig videomateriaal maken.

Het is niet moeilijk om goede video's te maken, maar het is wel iets anders dan fotograferen. In deze Tips & Tricks beschrijven we hoe je met een paar eenvoudige stappen video's van een hoge kwaliteit kunt maken. De volgende zaken worden besproken:
• Leren van anderen
• Een verhaal vertellen
• Framerates
• Belichting
• Geluid toevoegen
• De film bewerken
• Probeer uit wat je hebt geleerd en deel dit met anderen!


Leren van anderen
Als je nog nooit eerder video's hebt gemaakt, kan het begin lastig zijn. Maar laat dat je niet tegenhouden. Je maakt digitale opnamen, en dit betekent dat je je video's meteen terug kunt kijken en tijdens het opnemen al leert van wat je doet. Je kunt ook bekijken hoe professionele video's worden gemaakt. Voorbeelden van de meest effectieve video's zijn die tussen de televisieprogramma's in, namelijk de reclames. Een advertentie moet een complete boodschap in 20, 30 of 60 seconden weten te vertellen. Gebeurt dit met veel camerabeweging? Hoe lang duurt een gemiddeld shot? Hoe belangrijk is het geluid? Je kunt heel veel leren van deze miniverhalen.

1   2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten