Framerates

In Europa worden framerates van 50 of 25 fps (frames per seconde) aanbevolen voor de televisie-indeling PAL. Je kunt het beste beginnen met 25 fps, want daarmee krijg je kleinere bestanden. Je kunt overschakelen op 50 fps als je ziet dat de onderwerpen die je filmt onscherp zijn. Met de beeldkwaliteit SD (Standard Definition – 640 x 480) en 25 fps voldoet een mediakaart van 4 GB voor het opslaan van de filmbestanden totdat je ze naar een computer kunt downloaden. Met HD-opnamen (High Definition) kan maar ongeveer 10 minuten aan film worden opgeslagen op een mediakaart van 4 GB. Daarom wordt een kaart van 8 GB of 16 GB aanbevolen.

Picture_Tutorial_Camcorders_img3

Belichting
De digitale camera's en camcorders van Canon zijn zeer geschikt voor opnamen met weinig licht, zelfs 's avonds binnenshuis met kunstlicht. Het helpt wel om, indien aanwezig, een extra lamp in de kamer aan te doen. Als de kleurbalans niet helemaal goed lijkt, kun je overwegen om van Auto WB (automatische witbalans) over te schakelen op een van de andere instellingen.

Als je bij weinig licht opnamen maakt, zal de camcorder de AGC (Automatic Gain Control) automatisch aanpassen. Een hogere waarde kan echter meer ruis produceren. Om dit te vermijden, kun je een beperking instellen voor de AGC. In de instructiehandleiding staat hoe je dit kunt doen.

Als je nog steeds meer licht nodig hebt, kun je gebruikmaken van verschillende externe videolampen van Canon. Raadpleeg de handleiding van de camcorder om na te gaan welke compatibel zijn.

1  2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten