Time Lapse-movies

Je kunt een timer afstandsbediening kopen voor je EOS-camera met een externe aansluiting zodat er automatisch foto's worden genomen met een vooraf ingestelde interval. Maak foto's in het kleinst mogelijke JPEG formaat en gebruik een grote mediakaart.

 


Je kunt de opnamen met een programma als Apple QuickTime Pro (beschikbaar voor Windows en Mac) samenvoegen tot één Time Lapse-reeks. Welke camera je ook gebruikt, gebruik een geheugenkaart met voldoende geheugen zodat deze niet halverwege vol raakt.

Verschillende gezichtspunten

Bij stadsgezichten draait het om aansprekende foto's te maken. Zoek naar contrasten, bijvoorbeeld tussen oude en nieuwe gebouwen in één beeld of tussen licht en schaduw waardoor bijna abstracte foto's ontstaan. Ook interessant zijn de met mensenhand aangelegde patronen van bakstenen en straatstenen naar ramen en balkons.

Als je vanuit een laag perspectief foto's maakt van de hoge gebouwen ontstaan vaak interessante foto's, gewoon omdat je de scène vanuit een ander perspectief bekijkt. Soms is gewoon staan en de camera omhoog richten al voldoende om een mooie foto te nemen. Je kunt ook op je knieën gaan zitten en met de camera omhoog kijken of de camera bij de grond plaatsen om foto's met een overdreven perspectief te nemen. Het LCD-scherm (in Live View met een EOS) helpt je om dit eenvoudig te kunnen doen.

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen