Tips & Tricks: Reisfotografie

Thuis

Als je onderweg tijd hebt, is het handig om dan alvast de minder goede foto's op je geheugenkaart te bekijken en na te gaan welke werkwijze effectief was en waarom.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p4

Marsaxlokk Luzzu, © Saami Powell 2011, Canon PowerShot A550

Dit bespaart je ook tijd wanneer je de foto's overzet naar je computer, omdat je dan minder foto's hoeft door te nemen en minder foto's hoeft te verwijderen. Het heeft immers weinig zin om foto's te bewaren die het daglicht nooit meer zullen zien.

Als je foto's in JPEG-indeling hebt genomen, is dit het moment om je beelden te ordenen met behulp van ZoomBrowser EX. Daarna zijn je foto's klaar om te worden gedeeld, geprint of verwerkt tot een diashow.

Als je foto's in RAW-indeling hebt genomen, begint je werk nu pas. Je kunt elke foto openen en onder andere de kleur, het contrast en de verzadiging van de foto aanpassen. Canon's DPP-software (Digital Photo Professional) biedt een goed uitgangspunt voor het verfraaien van je foto's.

Selecteer tot slot je beste afbeeldingen en upload ze naar de You Connect-galerij. Misschien wordt volgende maand wel een van jouw reisfoto's getoond, of wordt binnenkort een van jouw foto's gebruikt ter illustratie van een artikel zoals dit.

1  2  3  4

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Sportfotografie
Architectuurfotografie
Macrofotografie
Hoe maak je een goede foto?
Nabewerking
Fotograferen tijdens de feestdagen