Tips en tricks: herfstfotografie

Het najaar is hét seizoen om kleurenfotografie te ontdekken. Door het rijke, uiteenlopende kleurenpalet van bruine schakeringen, spetterend rood, geeltinten en groene nuances heeft de herfst de fotograaf veel te bieden.

Stadsgezichten fotograferen

Bij de term 'zomerse landschappen' zie je waarschijnlijk groene velden en prachtige blauwe luchten voor je. Maar er zijn ook andere type landschappen. Zo kun je ook prachtige foto's maken in de stad. Veel mensen vinden dergelijke foto's interessant, omdat de foto's een herkenbaar beeld met zich meebrengen.

Gedenkwaardige foto's maken

Het leuke van de zomer is dat er weer overal openluchtfestivals zijn. Het weer is prachtig, het blijft lang licht en je kunt de hele dag mooie foto's maken; van artiesten, andere bezoekers en het evenement als geheel.

Gedenkwaardige foto's maken

Nu de zomer nadert, zijn er weer veel bruiloften. Een belangrijke dag voor de bruid en bruidegom. Met welke tips kun jij als gast deze speciale dag vastleggen om prachtige herinneringen te maken voor jezelf en het gelukkige bruidspaar?

Fotografie-tutorial: licht

Je hebt licht nodig om foto's te kunnen maken. Als het licht niet goed is, is de kans dat je mooie foto's maakt erg klein. Je hebt natuurlijk geen controle over de zon, maar hoe kun je dan wel voor goed licht zorgen?

Fotografie-tutorial: Winterfotografie

Is fotografie in de winter anders dan opnamen maken tijdens de andere jaargetijden? Het kan inderdaad anders zijn. Hier volgen enkele tips en technieken die je voorbereiden.

Fotografie-tutorial: Fotograferen in het voorjaar

Nu de winter plaatsmaakt voor de lente wordt de natuur langzaam weer een en al kleur. Uit kale, bruine takken komen groene knoppen te voorschijn, terwijl het landschap langzaam verandert in een zee van rode en gele bloemen. Wat is nu een beter moment om de camera ter hand te nemen?

Fotografie-tutorial Kijk met een frisse blik naar fotografie

Hoeveel van de functies op je digitale camera gebruik je eigenlijk? Grote kans dat je veel functies nog nooit hebt gebruikt; we zijn geneigd alleen te gebruiken wat we kennen. Dit nieuwe jaar wordt het hoogste tijd om kennis te maken met de camerafuncties die je nog niet kent!

Tutorial over macrofotografie

Veel digitale compactcamera's van Canon kunnen scherpstellen op een afstand van slechts 1 cm van het onderwerp. Met sommige camera's maak je zelfs scherpe foto's als het objectief het onderwerp raakt! EOS-camera's stellen ook scherp vlakbij het onderwerp, maar alleen met de juiste accessoires. Hoe begin je met macrofotografie?

Fotografie-tutorial: Feestelijke fotografie

Je hebt de cadeautjes gekocht en het eten geregeld, maar heb je de foto's al gepland? Hier zijn een paar ideeën om je feestelijke fotografie zo optimaal mogelijk te maken.

Fotografie-tutorial: Kleurbeheer

spacer
					image