Tutorials voor LEGRIA

Nu de wintermaanden achter ons liggen komt de lente er weer aan. Dit jaargetijde zorgt altijd voor een golf van nieuw leven. De dagen worden weer langer, de knoppen beginnen uit te lopen, de bloemen beginnen te bloeien en de eerste lammetjes worden geboren. Er hangt optimisme en energie in de lucht.


Maak een voorjaarsfilm

Van pasgeboren dieren tot de eerste bloemen en mistige ochtenden. Het voorjaar vraagt gewoon om gefilmd worden. Leg alle details vast die het verhaal van het voorjaar vertellen. Probeer naar het licht toe te filmen voor een helderder, lichter gevoel. De AUTO-stand op LEGRIA's zoekt naar de manier die voor het beste gevoel bij de opname zorgt.

Als je de handmatige modus op de HF G-serie gebruikt, zorg dan voor de belichting voor het deel van de afbeelding dat je het meest gedetailleerd wilt weergeven, of dat nou betekent dat je schaduwdetails moet opofferen om de details in de heldere delen van de afbeelding te krijgen of dat de helderste delen overbelicht worden voor zo veel mogelijk details in het midden en de schaduw.

Film vroeg, wanneer er nog weinig licht is, maar het al wel warmer wordt. Kijk eens of je tussen de bloemen, knoppen of nieuwe bladeren kunt filmen. Houd je camera heel dicht bij de objecten. Zo krijg je onscherpe elementen in je voorjaarsverhaal.

voorjaar - Canon
Phil Roeder, Voorjaar
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Zorg dat je ook in korte clips de details vastlegt: de zon die door de bomen heen schijnt, een weids landschap met de zon en laat de camera minstens vijf seconden doorlopen nadat je denkt dat je clip klaar is. Dit is heel handig bij het bewerken, omdat de korte clips je helpen de belangrijkste delen van je verhaal aan elkaar te koppelen.