Tutorials voor compactcamera's

Tips & tricks met je compactcamera

Nu de wintermaanden achter ons liggen komt de lente er weer aan. Dit jaargetijde zorgt altijd voor een golf van nieuw leven. De dagen worden langer, de knoppen aan de bomen beginnen uit te lopen, de bloemen beginnen te bloeien en de eerste lammetjes worden geboren. Er hangt energie en optimisme in de lucht.


  • Voorjaarszon
  • Zet de flitser uit
  • Authentieke opnamen
  • Laat iedereen ontspannen

Voorjaarszon

In het voorjaar is er veel helder licht. 's Ochtends vroeg vind je het beste licht en kun je uitproberen hoe je het licht het beste kunt vastleggen. Kijk hoe mensen reageren als het ochtendzonnetje op hun gezicht schijnt. Ontdek hoe licht het humeur van mensen verandert. Zie hoe zonlicht iets heel bijzonders van een gewone opname maakt.


Zet de flitser uit

Bij PowerShot- en IXUS-camera’s wordt de flitser vaak automatisch ingeschakeld als de camera ziet dat er tegenlicht bij het belangrijkste onderwerp is. Tegenlicht houdt in dat de achtergrond bij het onderwerp veel lichter is dan het onderwerp zelf, bijvoorbeeld wanneer je een foto neemt van iemand met de zon op de achtergrond. Als je de ingebouwde flitser uitschakelt, richt je camera zich meer op het onderwerp en zorgt dat de omringende scène helderder wordt.

voorjaar - Canon
Luci Correia, Hé, de zon!
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Authentieke opnamen

Veel moderne PowerShot-camera’s hebben een Variangle LCD-scherm. Hiermee kun je authentieke foto's maken van familie en vrienden die van het voorjaar genieten. Deze camera's hebben ook vaak Wi-Fi-connectiviteit zodat je met de Canon Camera Connect-app op je smartphone op afstand je camera kunt bedienen en zo op het beste moment je foto kunt maken.


Laat iedereen ontspannen

Als je natuurgetrouwe foto's wilt, moeten je onderwerpen zo ontspannen mogelijk zijn. Men zegt dat mensen die gefotografeerd worden de stemming van de fotograaf overnemen. Stel je onderwerpen dus op hun gemak en wees gewoon jezelf. Begeleid liever dan dat je eisen stelt. Fotografen moeten klaar zijn om een foto te nemen en zich niet steeds achter hun camera verschuilen.

Tip: Als je kinderen fotografeert, gebruik je camera dan om ze nieuwsgierig te maken en ze erbij te betrekken. Zeg dat de camera alleen maar leuke momenten en plezier vastlegt en maak er een spelletje van om te zien of je ze glimlachend van oor tot oor kunt vastleggen.


Upload je foto naar Canon's galerij

Ben je geïnspireerd om iets nieuws te proberen met je camera? Stuur je foto's dan naar Canon's Galerij. Dit is de plek waar je favoriete foto's worden gepresenteerd en gedeeld in de Canon-community. Hier kun je eenvoudig je afbeeldingen uploaden.