Tips & Tricks: sportfotografie

Compositie

Hoewel een aantal punten in het bijzonder relevant zijn voor sportfotografie, moet je één van de basisbeginselen niet vergeten: compositie.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p4_1

Zee en wind vol passie, © Zsuzsanna Acs 2011, Canon EOS 50D

Zoek een goed gezichtspunt en positioneer je onderwerp zorgvuldig in het kader om krachtige foto's te creëren. Maak eens opnamen vanaf een afstand om de gebeurtenis in context te plaatsen of haal het onderwerp dichterbij (of zoom in met je objectief) om een gedeelte van de actie te isoleren. Fotografeer de locatie en details op de locatie. Maak foto's van hoekvlaggen of startblokken, basketbalringen of een stapel tennisballen. Probeer belangrijke elementen van de sport uit te lichten.

Laatste advies
Respecteer het spel. Respecteer de spelers. Druk de ontspanknop niet in als het geluid van de camera een afleidende factor kan zijn. Wees stil wanneer een tennisser gaat serveren of wanneer een golfer gaat afslaan. Maar als je goed blijft oefenen, zul je na verloop van tijd geweldige foto's maken.

Opsturen naar de Galerij
Elk weekend zijn er tal van sportevenementen. In deze Tips & Tricks heb je adviezen gekregen hoe je betere actiefoto's kunt maken. Nu hoef je deze alleen nog maar in de praktijk te brengen en je beste opnamen aan de Galerij toe te voegen. Wie weet staat volgende maand jouw foto wel in het middelpunt van de belangstelling.

1  2  3  4

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Architectuurfotografie
Macrofotografie
Hoe maak je een goede foto?
Nabewerking
Fotograferen tijdens de feestdagen
Seizoenen en weer