PIXMA Tips & Tricks

Kies het juiste type papier voor zachte, subtiele tinten

De tijd dat de winter zijn ijzige handen om de laatste vallende blaadjes van de herfst begint te vouwen, is een fantastische kans om prachtige foto's te maken. November markeert het begin van de feestdagen en tijden die familie en vrienden samen doorbrengen. En dus is het slim om je camera dan bij de hand te hebben, klaar om nachtelijke bijeenkomsten rond kampvuren of wandelingen in de schemering van de late namiddag vast te leggen.

seizoenen - Canon
Catherine – Bevroren najaar
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Kies het juiste type papier voor zachte, subtiele tinten

Zachte, subtiele tinten zijn ideaal als je op mat papier of art papier print. Kies een papiersoort met structuur uit de FineArt-serie als je printer dat ondersteunt. Lage contrasten of mistige foto's zijn ideaal om prints te maken die eruitzien als aquarellen.

De heldere, verzadigde kleuren van herfstblaadjes en leuke herfst- of winterportretten werken altijd goed als ze op het beste papier worden geprint. Photo Paper Platinum Pro is ideaal voor intense, verzadigde tinten met haarscherpe details.

Om de beste kwaliteit prints te maken, is het heel belangrijk om het juiste type fotopapier te selecteren in het printstuurprogramma op je computer of in de printapplicatie van je apparaat. Elk type papier kan een andere hoeveelheid inkt absorberen zonder dat het papier nat wordt en de papierinstelling in het stuurprogramma optimaliseert dat. Door echt Canon-papier en echte Canon-inkt te kiezen, zorg je ervoor dat je prints er lange tijd net zo goed uit blijven zien als toen je ze printte.