Tips & Tricks: RAW

Picture Style/Beeldstijl

De parameters van beeldstijl zijn contrast, tint, verzadiging en scherpte.

Met beeldstijl kun je subtiele veranderingen aanbrengen aan een kleur, zoals een lichter blauw of een levendiger rood. Bepaalde instellingen van beeldstijl zijn bedoeld voor specifieke onderwerpen, zoals landschapsfoto's of portretten. Andere instellingen zijn algemener van aard, zoals Standaard, Natuurlijk en Neutraal. Voordat je een opname maakt, is het soms lastig om te bepalen welke beeldstijl het meest geschikt is voor je onderwerp. Met DPP en een RAW-opname kun je de beslissing uitstellen totdat je de foto op je computerscherm hebt en dan gaan experimenteren.


Als je een andere beeldstijl kiest in het vervolgkeuzemenu, verandert de opname meteen zodat je het effect kunt zien. In de video hierboven zie je hoe de beeldstijlen Neutraal en Portret kunnen worden gebruikt.

Picture_Tutorial_p3

Met Beeldstijl kun je maar een beperkt aantal kleuren in een opname aanpassen. Ter vergelijking zie je hier dezelfde opname met een kleurtemperatuur die is ingesteld op 8000 K. Dit geeft de opname in zijn geheel meer warmte, niet alleen de kleuren van het gezicht.

Picture_Tutorial_p5_03

Beeldstijl is ook de plaats bij uitstek om te experimenteren met zwart-witopnamen. Als je Monochroom hebt geselecteerd, kun je gaan experimenteren met helderheid en andere instellingen om het gewenste effect te krijgen.

1 2 3 4 5 6 7 8

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Over objectieven gesproken
Herfstluchten fotograferen
Stillevenfotografie
Plezier met je camera
Reisfotografie
Sportfotografie