Tips & Tricks: Nabewerking

Picture Style Editor

Alle recente EOS-camera's ondersteunen Picture Styles en zijn voorzien van zes geïntegreerde Picture Styles.

Picture_Tutorial_05_img1_EOS

Als je meer controle wilt over de kleuren in je foto's, kun je je eigen Picture Style maken. Een programma als DPP verandert de kleurverzadiging in een afbeelding, maar deze wordt dan in de hele afbeelding op dezelfde manier toegepast. Met Picture Style Editor kun je wijzigingen aanbrengen voor een beperkt aantal kleuren. Voor landschappen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de verzadiging voor alleen de groene en blauwe tinten te versterken.

Nadat je je eigen Picture Style hebt gemaakt, kun je deze uploaden naar een compatibele EOS-camera en opslaan als een door de gebruiker gedefinieerde Picture Style. Dit is de enige manier om de Picture Style op JPEG-afbeeldingen toe te passen. Als je werkt met RAW-afbeeldingen, kan de Picture Style in DPP worden toegepast. Dat betekent dat je de Picture Style ook kunt toepassen op foto's die je hebt gemaakt voordat je de Picture Style maakte.

Probeer het maar eens
Als je de software die bij je EOS is geleverd nog niet eerder hebt geprobeerd, is dit het moment om te ontdekken wat je er allemaal mee kunt doen. Als je enigszins bekend bent met de software, kun je je nu verder in de software verdiepen, omdat je nu weet wat de resultaten kunnen zijn.

1  2  3  4  5

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Fotograferen tijdens de feestdagen
Seizoenen en weer
Perfecte portretten
Ontdek je camera
Fotografie in zomerlicht
Compositie