Tips & Tricks: Nabewerking

Je foto's perfectioneren

Als je een EOS koopt, krijg je meer dan alleen een camera: je ontvangt namelijk ook geavanceerde gebruiksvriendelijke software voor het beheren en optimaliseren van je foto's.

Voor beginners is deze software de perfecte kennismaking met de nabewerkingsmogelijkheden voor foto's. Geavanceerde gebruikers wordt aanbevolen de software te verkennen. De functies kunnen je nog van pas komen.

In deze Tips & Tricks komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• De software bijwerken
• EOS Utility
• PhotoStitch
• Digital Photo Professional
• Picture Style Editor 

Picture_Tutorial_01_img1_EOS

Lenteochtendgevoel, © Markus Ritzmann 2012, Canon EOS 40D

De software bijwerken
Controleer voordat je aan de slag gaat of je de meest recente software gebruikt. Als je de software die met de camera werd meegeleverd nooit eerder hebt bijgewerkt, loop je misschien de nieuwste functies mis. Controleer de versie van de geïnstalleerde software door de programma's te openen en de optie 'About…' (Info) in het menu te selecteren.

Het bijwerken van de software is gratis en eenvoudig. Klik hier, selecteer je land en camera in de vervolgkeuzelijsten en vervolgens het besturingssysteem van je computer en de gewenste taal in de menu's in het volgende scherm. Daarop wordt de lijst met de meest recente softwareversies weergegeven en kun je de software-updates voor je camera downloaden. Je ontvangt ook volledige installatie-instructies.

Voordat je de software kunt bijwerken, moet je de software die op de meegeleverde schijf staat op uw computer installeren.

1   2  3  4  5

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Fotograferen tijdens de feestdagen
Seizoenen en weer
Perfecte portretten
Ontdek je camera
Fotografie in zomerlicht
Compositie