Tips & Tricks: Portretfotografie

Perfecte portretten

Veel fotografen vinden het moeilijk om foto's van mensen te maken, vooral wanneer er een formele portretfoto wordt gevraagd. Met de volgende tips en tricks maak je perfecte portretfoto's, ongeacht welke wensen de klant heeft.

Picture_Tutorial_img1

In deze Tips & Tricks komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Voorbereiding
• Natuurlijke belichting
• Elektronische flitser 
• Portretobjectieven en -instellingen 

Voorbereiding
Heeft iemand je gevraagd om een paar portretfoto's te maken? Neem in dat geval de wensen van klant door. Je kunt wel je eigen creatieve ideeën inbrengen, maar het heeft geen zin om zwart/wit foto's te maken als de klant kleurenfoto's verwacht.

Ga je een fotosessie doen met een tuin, huis of interieur als achtergrond? Deze achtergronden kunnen geschikt zijn voor familiefoto's, om mensen op een bepaald punt in hun leven te portretteren. Soms worden kinderen elk jaar rond dezelfde tijd gefotografeerd om te laten zien hoe zij en hun omgeving veranderen naarmate de tijd verstrijkt.

Als de foto's bedoeld zijn voor een CV of zakelijk rapport gebruik je meestal een neutrale achtergrond. Een geschilderde muur binnenshuis zou geschikt zijn, maar je kunt ook een laken buiten hangen en dit als achtergrond gebruiken.

1   2  3  4

spacer
					image
Tips & Tricks
Ontdek je camera
Fotografie in zomerlicht
Compositie
Filmen
Waterfotografie
Landschapsfotografie
Zwart/wit fotografie
Actiefotografie