Prints en video's van topkwaliteit maken

[MASTER] Picture_9

De prints van je foto's van dieren in het wild moeten levendig, vol scherpe details en kleurrijk zijn - net zoals de natuur in het echt.

Door een PIXMA-printer in combinatie met hoogglanspapier uit het assortiment fotopapier te gebruiken, krijg je scherpe, uitstekende prints die je werk goed laten uitkomen.

Kies het juiste papier

De keuze voor het juiste papier is belangrijk voor zeer gedetailleerde prints. Probeer Photo Paper Pro Platinum en Plus Glossy II voor de beste resultaten.

My Image Garden maakt het gemakkelijk

Met de toepassing Canon My Image Garden maak je eenvoudiger prints van hoge kwaliteit. Met de software print je afzonderlijke beelden uit clips die met een Canon-camera zijn vastgelegd.

Grappige modellen handwerkpapier

My Image Garden Premium wordt geleverd met een aantal modellen handwerkpapier waarmee je je eigen wenskaarten met wilde dieren als thema kunt maken. Je kunt een keur aan dieren downloaden, deze printen met je PIXMA en ze vervolgens verwerken tot papieren 3D-modellen om ze met je familie en vrienden te delen

Maak zelf een natuurdocumentaire

De meeste mensen kijken graag naar video's over dieren in het wild. Tegenwoordig is het eenvoudiger dan ooit om je eigen natuurdocumentaire te maken en te delen. Neem tijdens je volgende boswandeling dus vooral je camera mee.

Je video wordt aantrekkelijker als je enige kennis van je onderwerp hebt en er een kort verhaal in verwerkt. Het kan gaan over een vos die dagelijks in je tuin verschijnt, of gewoon een eekhoorntje dat toevallig op je pad komt.

Videocamera's zoals LEGRIA's hebben doorgaans een groot zoombereik, waardoor ze heel geschikt zijn voor het filmen van dieren in het wild. Welke camera je ook gebruikt om je video's te maken, het is belangrijk om weidsere opnamen te maken van de omgeving waarin de dieren zich bevinden, maar ook van de dieren zelf, om je onderwerp in zijn context te plaatsen.

[MASTER] Picture_10
© 'Dreamy Outlook' gemaakt met een Canon EOS 7D door Kalicos

Houd je clips kort

Als je video's maakt van dieren in het wild, houd de clips dan kort en verwissel regelmatig je gezichtspunt om je publiek te blijven boeien. Dieren kunnen snel en onvoorspelbaar zijn, dus waarschijnlijk zul je moeten bewegen om ze in beeld te houden. Door de clips kort te houden, voorkom je schokkerige camerabewegingen terwijl je de actie vastlegt.

Groothoek, middenafstand, zoomen, herhalen

Maak een reeks weidse opnamen waarin je de omgeving of habitat in beeld brengt en maak vervolgens een aantal korte clips van je hoofdonderwerp, hoe groot dat ook is. Experimenteer met de zoomlengte om het onderwerp groter in beeld te brengen. Vergeet niet om je camera stil te houden als je opnamen maakt met de maximale zoom. Laat de camera bijvoorbeeld op een stabiele ondergrond rusten of gebruik een statief voor het beste resultaat.

[MASTER] Picture_11
© 'Tree Frog' gemaakt met een Canon EOS Digital Rebel Xti door Michael Malz

Geluid opnemen

Als je opnamen maakt met een LEGRIA, kun je de audioscènefunctie op Forests & Birds (Bos en vogels) zetten om het geluid van onderwerpen in de verte beter vast te leggen. Je kunt ook experimenteren door een voice-over aan je video toe te voegen voor een extra effect.

[MASTER] Picture_12
© 'Snake' gemaakt met een Canon EOS 600D door Leo Hidalgo