Fotografie-tutorial Kijk met een frisse blik naar fotografie

Hoeveel van de functies op je digitale camera gebruik je eigenlijk? Grote kans dat je veel functies nog nooit hebt gebruikt; we zijn geneigd alleen te gebruiken wat we kennen. Dit nieuwe jaar wordt het hoogste tijd om kennis te maken met de camerafuncties die je nog niet kent!

Smart Auto
Je Canon-camera biedt allerlei opnamemodi, waaronder landschap, portret, sport en macro, die je helpen de perfecte foto te maken. Soms past de modus precies bij het onderwerp dat je wilt fotograferen, maar soms ook niet. Daarom heeft Canon een nieuwe opnamemodus geïntroduceerd: Smart Auto.

Smart Auto analyseert met behulp van scènedetectietechnologie allerlei informatie over het onderwerp en detecteert bijvoorbeeld gezichten, beweging, afstand, helderheid en kleur. De camera bepaalt aan de hand van deze gegevens de beste instelling voor de scène.

Maar dat is nog niet alles. Als de camera over de functie Servo AF/AE beschikt, worden bij het half indrukken van de ontspanknop de scherpstelling en belichting voortdurend bijgesteld voor onderwerpen die van of naar de camera bewegen. Wanneer je vervolgens de ontspanknop helemaal indrukt, ben je verzekerd van een scherpe foto met optimale belichting.

Als de gezichtsdetectiefunctie een gezicht in de schaduw detecteert, wordt het algehele beeld lichter gemaakt of wordt de flitser gebruikt. Indien mogelijk gaat de voorkeur altijd uit naar een langere belichtingstijd boven het gebruik van de flitser.

Maar wat als je zelfs met Smart Auto niet het gewenste resultaat krijgt?

1   2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen