LEGRIA Tips & Tricks

Tips & tricks met je LEGRIA

Een nieuw jaar, vol nieuwe ervaringen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Een nieuw jaar biedt ook een nieuwe kans om terug te blikken op de reis die je hebt afgelegd en om te zien hoe ver je bent gekomen als fotograaf. Kijk terug op de foto's en video's waar je trots op bent en de gebieden waarop je graag zou willen verbeteren. Gebruik het komende jaar om nieuwe grenzen te stellen en je vaardigheden te verbeteren.

Een nieuw jaar - Canon
Edward Corpus – Snowboarder
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Video's bewerken

Als je in 2015 veel clips hebt gefilmd, kun je ze bewerken om een video te maken van alle hoogtepunten. Tijdens het bewerken kun je ook leren hoe je in de toekomst betere video's kunt maken.

Misschien heb je een paar mooie opnamen van je zomervakantie, om er vervolgens tijdens het bewerken achter te komen dat ze niet goed op elkaar aansluiten. Denk aan het verhaal dat je wilt vertellen en maak een lijst van scènes die goed op elkaar aansluiten of scènes die je had willen filmen. Dit jaar kun je misschien bepaalde elementen van het verhaal op een andere manier filmen en zo de ontbrekende momenten vastleggen.


Wis je geheugenkaarten en maak een back-up van je films

Het nieuwe jaar is een mooi moment om al je SD-kaarten op te schonen. Maak een back-up op je computer van alle clips, formatteer de kaarten in je camcorder voor meer vrije ruimte en bereid je kaarten voor op de nieuwe video's die je in 2016 zult maken.