Leg de zomer in je eigen buurt vast

neighbourhood

© Andrea Schaffer. Gemaakt met een Canon EOS 450D met f/5.0, 1/100 sec en ISO 200

neighbourhood

© Cristian Bortes. Gemaakt met een Canon EOS 550D met f/5.0, 1/800 sec en ISO 100

neighbourhood

© Christian Bortes. Gemaakt met een Canon EOS 500D met f/5.0, 1/250 sec en ISO 100

neighbourhood

© mjk23. Gemaakt met een Canon EOS 1000D met f/8.0, 1/125 sec en ISO 100

neighbourhood

© Dan. Gemaakt met een Canon EOS 60D met f/10.0, 1/250 sec en ISO 200

Mijn eigen buurt in zomer

Hoe zou je je eigen buurt in de zomer typeren? We hebben een paar geweldige tips verzameld waarmee je deze zomer in je eigen omgeving de mooiste foto's maakt.

Wacht op het juiste licht

Een beetje lichte bewolking komt vaak goed van pas bij straatfotografie. Deze zorgt immers voor een gelijke lichtverdeling en voorkomt scherpe schaduwen. Als dat echter niet het effect is dat je nastreeft, is het goed om te weten dat in de zomer de lichtomstandigheden snel kunnen veranderen. Als je een paar minuten wacht, is de kans groot dat je dan wel de gewenste foto kunt maken.

Het 'magische uur' is ook een prima tijdstip om te fotograferen. Dit is net na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang. Doordat de zon laag staat, krijg je niet alleen langere en interessantere schaduwen, maar wordt ook veel blauw licht uit het kleurenspectrum verspreid, waardoor foto's veel warmer overkomen.

Observeer de observeerders

In een drukke of volgebouwde omgeving is het vaak lastig om een goede foto van de actie te maken, omdat er steeds mensen in de weg lopen. Maar waarom zou je ze niet deel van de foto laten uitmaken? Als je voorbijgangers of publiek in je foto opneemt, kun je ook de sfeer van een evenement beter vastleggen.

Kijk met een open blik

Hoewel het altijd raadzaam is om vooraf te bedenken wat je wilt gaan fotograferen, ontstaan de beste foto's toch vaak spontaan. Zorg dus dat je altijd je camera bij je hebt, anders mis je misschien net de kans op die ene geweldige foto.

Verander van perspectief

Als je wilt dat je foto's opvallen, bied je publiek dan een ander perspectief dan ze gewend zijn. Maak eens een foto uit de hoogte. Alleen al door op een laag muurtje te gaan staan, kun je je foto's een andere uitstraling geven. Een lage positie levert ook vaak interessante foto's op. Een foto vanaf enkelhoogte geeft weer een heel andere kijk op je omgeving.

Veel plezier - en vergeet niet je beste foto's met ons te delen via de Galerij of onze Facebook-pagina.