Bekijk je omgeving op een andere manier

Het zijn niet alleen de artiesten die het waard zijn om te worden gefotografeerd. Op de meeste festivals zijn de leuke tentjes met eten, drinken en spulletjes en andere festivalgangers bijna net zo interessant als de muziek.

Ze zijn waarschijnlijk eenvoudiger te fotograferen en de foto's zijn een aandenken aan het evenement. Kijk dus goed rond naar ongebruikelijke hoeken, de kleurrijke mensen en gedenkwaardige momenten. En vergeet geen foto's te maken van jezelf en je vrienden!

Een panoramische weergave
Een van de leuke dingen van de zomerconcerten in de openlucht zijn de festivalgangers. Je ziet duizenden mensen met dezelfde muziekinteresse. Het is zeker de moeite waard om vast te leggen wat je ziet als je er net bent, de menigte van links tot rechts om je heen en het podium voor je.

PhotoStitch-software wordt meegeleverd met alle digitale camera's van Canon. Dit is een fantastische toepassing waarmee je eenvoudig een serie foto's aan elkaar kunt voegen. Je hoeft alleen maar de foto's van je panoramische scène te kiezen, deze te uploaden naar je computer en de instructies te volgen. Zorg er wel voor dat de instellingen zoals de belichting en het brandpuntsafstand voor iedere foto hetzelfde blijven.

Het is zelfs nog gemakkelijker met de PowerShot- en IXUS-modellen, omdat zij beschikken over de zeer handige functie Stitch Assist. Deze functie doet het meeste werk om een panorama te maken. Het geeft zelfs de vorige foto van de serie weer, zodat je eenvoudig je foto's naast elkaar kunt zetten. 

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen