LEGRIA Tips & Tricks

In de tutorials van deze maand wordt gekeken naar wat er gebeurt als je de regels voor fotografie overboord zet en je instinct volgt om spectaculaire beelden te maken. Als je spontaner te werk gaat, kan dat leiden tot onbedoelde maar prachtige en opvallende beelden die een moment of een emotie perfect pakken.

Instinctief filmen helpt je het onverwachte vast te leggen. Probeer scènes vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Bekijk hoe onderwerpen eruitzien wanneer je ze vanuit een lager standpunt opneemt, zoals door de ogen van een kind, en wees niet bang om te experimenteren. Imperfecties en een fris perspectief kunnen prachtige resultaten opleveren.


[MASTER]Tutorial_LEGRIA_1

Jérémy Lelièvre, Gebroken
Gebruiksrechten: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Geluid opnemen in je movies

Als je video opneemt, moet je nadenken over de individuele, bewegende beelden maar ook over het geluid bij deze beelden.

Tip: maak eens een langere clip om geluid uit de omgeving vast te leggen dat je als achtergrondtrack gebruikt om van de bewerkte video een geheel te maken.

Movies zijn dynamisch, dus zorg dat je de camera tijdens en tussen verschillende clips beweegt om je verhaal aantrekkelijker te maken. 


Denk na over de camerapositie

Begin je videoverhaal met een breed shot om de locatie en de omgeving waarin je filmt te laten zien. Maak vervolgens een reeks opnamen die steeds minder van de omgeving laten zien totdat je een van de belangrijkste onderwerpen of personages van je movie in beeld hebt.

Wist je dat? In- en uitzoomen met het objectief tijdens het filmen is zelden een succes. Je movie wordt beter als je het perspectief verandert door je eigen positie en die van de camera te veranderen in plaats van te zoomen.

De camerapositie is net zo belangrijk voor movies als voor foto's, dus wees niet bang om eens door je knieën te zakken of een hoog standpunt in te nemen. Vergeet niet dat je met behulp van de wireless functies en de CameraAccess Plus-app je LEGRIA op afstand kunt bedienen via je smartphone. Met deze functie kun je de verteller of hoofdpersoon zijn in je eigen reisverhaal of videoblog als je nieuwe steden bezoekt.