PIXMA Tips & Tricks

Iedere stad heeft een geschiedenis boordevol verhalen over verlies en overwinning, verwoesting en wederopstanding en verhalen over veranderende culturen en maatschappijen. Details uit het verleden blijven vaak onbelicht en met een beetje graafwerk en een oplettend oog kun je deze zichtbare herinneringen aan hoe een stad ooit was, terugvinden. Ze zijn het zeker waard om te ontdekken, want ze kunnen bijzondere foto's opleveren.

De geschiedenis van een stad printen

geschiedenis - Canon
Thomas Rousing: Oud en nieuw
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Je kunt je PIXMA-printer gebruiken om de geschiedenis van een stad op verschillende manieren te vertellen.

Maak twee prints, een in kleur en een in zwart-wit, en zorg dat de ene veel kleiner is dan de andere. Plaats de twee prints boven op elkaar zodat het nieuwe gedeelte in kleur deels wordt bedekt door de oudere zwart-witprint. Of zoek een oude foto van een locatie en houd deze in je hand terwijl je een foto maakt met de nieuwe, moderne omgeving om de oude foto heen.

Je kunt ook prints met meerdere beelden creëren met behulp van de Canon My Image Garden-software. Hiermee kun je een collage maken van foto's die de reis van een stad van verleden naar heden laat zien. Bijvoorbeeld door elementen van de architectuur van een stad vast te leggen, zoals deuren of deurklinken, verschaf je de kijker inzicht in het verleden en een blik op het heden.