LEGRIA Tips & Tricks

Iedere stad heeft een geschiedenis boordevol verhalen over verlies en overwinning, verwoesting en wederopstanding en verhalen over veranderende culturen en maatschappijen. Details uit het verleden blijven vaak onbelicht en met een beetje graafwerk en een oplettend oog kun je deze zichtbare herinneringen aan hoe een stad ooit was, terugvinden. Ze zijn het zeker waard om te ontdekken, want ze kunnen bijzondere foto's opleveren.

geschiedenis - Canon
GollyGforce: Window of Opportunity
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Varieer het tempo en de duur van je videoclips

Wanneer je een geschiedenis van een stad vastlegt, is de duur van elke scène in je bewerkte video belangrijk omdat deze verschillende emoties overbrengt op je kijkers. Als je opnames maakt en deze bewerkt, houd dan het volgende in gedachte:

• Korte clips met snelle overgangen tussen de clips geven je video een snel ritme. Langere clips met meer geleidelijke overgangen tussen de afzonderlijke clips wekken een rustiger en meer ontspannen gevoel op
• Als je in de oudere delen van een stad filmt, kunnen snellere clips deze gedeeltes doen overkomen als een soort flashbacks naar het verleden als je ze combineert met tragere clips van meer moderne omgevingen. Verander dit tempo naar een rustige video over het verleden met plotselinge beelden van het heden.


Verander je kader

Door de zoom te veranderen van smal naar breed, kun je de aandacht van je kijkers beter vasthouden. Het is meestal het beste om een scène tot stand te brengen met een brede opname en vervolgens een aantal opnames te maken die steeds smaller worden.


Beweeg de camera van oud naar nieuw

Camerabeweging is een cruciale vaardigheid om interessante video's te maken. Het vergt de nodige oefening om de camera soepel te laten bewegen, maar de resultaten zijn het waard. Dit soort clips komt vaak van pas als je een overgang wilt maken van de ene scène naar de andere. Je maakt dit soort clips als volgt:

1. Gebruik de vergrendeling van de scherpstelling of de handmatige scherpstelling op je LEGRIA om scherp te stellen op het onderwerp dat aan het einde van de camerabeweging te zien is.
2. Positioneer je camera vervolgens dusdanig dat de eindscène verscholen ligt achter een onscherp onderwerp op de voorgrond dat dichterbij staat.
3. Beweeg de camera naar links of rechts om de scène te onthullen waar je op had scherpgesteld en deze aan je kijkers te laten zien.