Iedere stad heeft een geschiedenis boordevol verhalen over verlies en overwinning, verwoesting en wederopstanding en verhalen over veranderende culturen en maatschappijen. Details uit het verleden blijven vaak onbelicht en met een beetje graafwerk en een oplettend oog kun je deze zichtbare herinneringen aan hoe een stad ooit was, terugvinden. Ze zijn het zeker waard om te ontdekken, want ze kunnen bijzondere foto's opleveren.

geschiedenis - Canon
Juan Cabanillas: Raffaele Portelli 1917
Copyrightinformatie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Dus laat je inspireren om de verborgen verhalen van jouw stad te ontdekken door middel van de foto's van andere Canon-fotografen die Canon heeft geselecteerd. Leer vervolgens om een gevoel van verleden tot stand te brengen door de sfeer van jouw stad in je foto's vast te leggen. Nu het seizoen verandert, zullen de donkere nachten en het stormachtige weer een perfecte achtergrond bieden. Lees over de fantastische reis die de Canon Explorers hebben afgelegd om sfeervolle beelden van iconische steden te creëren en leer in Canon's tutorials hoe je zelf dergelijke resultaten kunt boeken.


Top drie tips voor het vastleggen van de geschiedenis van jouw stad

• Ga op zoek naar straten waar moderne gebouwen naast oude staan om een gevoel van de geschiedenis van een stad over te brengen. Zo kun je een mooi contrast creëren.
• Probeer een aantal verschillende standpunten om je stad in een historisch daglicht te plaatsen. Verplaats je standpunt naar laag bij de grond om kasseienstraatjes te fotograferen of zoek een hoog standpunt om de historische plaatsen van de stad te laten zien.
• Zoek naar de reflecties van oude landschappen en gebouwen in nieuwe glazen constructies en leg deze vast op sfeervolle momenten van de dag.