Tips & tricks (DSC): Leuke fotografie

Experimenteren met je camera

PowerShot- en IXUS-modellen zijn uitgerust met tal van mogelijkheden om opvallende foto's te maken.

De specifieke mogelijkheden op de diverse IXUS- en PowerShot-modellen lopen uiteen. Raadpleeg daarom de gebruikershandleiding van je camera. Deze Tips & Tricks bevat enkele van de meest gebruikte opties:

• Opnamemoment kiezen
• Movie Digest
• Creatieve filters
• Mijn kleuren
• Handheld Night Scene

Picture_Tutorial_DSC_p1

Moment van opname kiezen
De zelfontspanner is dé manier om ervoor te zorgen dat je zelf op de foto staat. Maar soms heb je meer dan tien seconden nodig om de juiste foto te bepalen. In de modus Smile (Glimlach) wordt de foto automatisch gemaakt zodra een glimlach wordt gedetecteerd. Je hoeft de ontspanknop niet in te drukken. In de modus Wink Self-Timer (Zelfontspanner voor knipoog) wordt de sluiter van de camera circa twee seconden na detectie van een knipoog automatisch geopend. In de modus Face Self-Timer (Zelfontspanner voor gezichten) wordt circa twee seconden nadat een nieuw gezicht in de groep is gedetecteerd automatisch een foto gemaakt.

Movie Digest
Met Movie Digest kun je automatisch een film maken van de foto's die je hebt gemaakt. Elke keer dat je een foto maakt, worden maximaal vier seconden voorafgaand aan de foto vastgelegd als een korte film. Alle korte films die gedurende die dag zijn opgenomen, worden als één film voor die dag opgeslagen.

1   2  3

spacer
					image
Andere Tips & Tricks
Reisfotografie
Sportfotografie
Architectuurfotografie
Macrofotografie
Hoe maak je een goede foto?
Nabewerking