Fotografie-tutorial: Feestelijke fotografie

Fotografie-tutorial: Feestelijke fotografie

Films maken
De meeste Canon-camera's hebben een filmmodus. Dit is perfect voor het fotograferen van familie en feesten. Je kunt de gezichtsuitdrukkingen van kinderen vastleggen wanneer zij hun cadeautjes uitpakken of opnamen maken van gebeurtenissen die tijdens de feestdagen plaatsvinden.

Hier zijn een paar eenvoudige tips:

• Houd de scènes kort. Als de scène te lang is, raken mensen verveeld als ze er naar kijken. Veel korte scènes zorgen voor een betere kijkervaring.
• Onthoud dat je geen opnamen moet maken als de camera 90 graden is gedraaid voor de portretindeling. Hierdoor wordt het bekijken van de beelden op een tv erg lastig. Houd de camera dus horizontaal.
• Wissel midden in een film in ieder geval niet tussen landschap en portret.
• Probeer niet te wedijveren met professionele filmmakers met hun uitgebreide volgopnamen en afwisselingen in de scherpstelling. Houd de camera stil voor elke korte scène
• Vermijd snel of overmatig zoomen. Een zoomopname is veel effectiever als deze sporadisch wordt gebruikt en het zoomen langzaam wordt uitgevoerd.

Software voor het bewerken van films op een computer is volop beschikbaar. Gebruik deze software om korte films te maken die je familie en vrienden willen zien.

Controleer je benodigdheden
Digitale camera's hebben niet veel nodig om te werken – alleen batterijen en geheugenkaarten. Als je van plan bent om in een aantal dagen veel foto's te maken, is het verstandig om de batterij elke nacht op te laden zodat deze altijd volledig is opgeladen. En als je vrienden en kennissen bezoekt, is het wellicht niet mogelijk om de afbeeldingsbestanden aan het eind van elke dag naar je computer te downloaden, zodat het altijd handig is om een reservekaart bij je te hebben.

Vergeet ten slotte niet dat het nemen van foto's maar de helft van het verhaal is. Als je afdrukken voor familie en vrienden maakt, komen de foto's pas echt tot leven. Vergeet dus niet om ervoor te zorgen dat je ook voldoende fotopapier en reserve-printcartridges hebt. Bezoek nu de Canon Store om de juiste spullen te selecteren voor je PIXMA of SELPHY.

Als je geen PIXMA hebt, is het nu het juiste moment om jezelf op een kerstcadeau te trakteren. Meer informatie over het juiste model voor jou.

1  2  3  4

spacer
					image

Tips & Tricks

Zwart/wit fotografie
Actiefotografie
Kerstportretten
Fotograferen in het donker
Herfstfotografie
Stadsgezichten fotograferen