Tutorials voor PIXMA

Tips & tricks voor je PIXMA

Als je bekende plekken fotografeert, kom je snel in een sleur terecht en maak je precies dezelfde foto's als alle andere fotografen die op die plek zijn geweest. Als je op de bestemming aankomt en het onderwerp voor je ziet, kunnen je hersenen vaak alleen maar aan alle andere foto's denken die op die locatie zijn gemaakt.

Zoek eerst met je ogen naar een mooie scène en daarna pas met de zoeker van je camera. Neem de tijd om de verschillende invalshoeken te bestuderen voor je je camera pakt: zoek een beeld dat je nog nooit eerder hebt gezien. Draai je om, voeg mensen toe aan je foto of maak je foto's op verschillende momenten op de dag voor een interessanter tafereel. Of maak een foto van andere fotografen die een beroemde bezienswaardigheid of monument fotograferen!


Combineer meerdere, kleinere beelden in één frame

Een interessante montage van een bekende scène kan er prachtig uitzien als je hem thuis in een grote lijst aan een muur hangt.


bekend - Canon
Montse PB – Te voet naar de Arc de Triomphe
Rechten: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Allereerst: ga eropuit en maak foto's uit ongewone hoeken van een bekende locatie die je mooi vindt. Voor je de scène vastlegt met je camera, moet je beslissen of je ruimte tussen je foto's wilt of dat ze moeten overlappen wanneer je de foto's print.

Als je weet welke foto's je gaat printen, kies je voor een kleiner formaat printpapier zoals 10 cm x 15 cm en voor een bepaald aantal prints: precies genoeg om de lijst te vullen.

Zodra je de prints hebt, plaats je ze op een achtervel van een fotolijst om een unieke collage te maken.

Tips & Tricks: glanzend fotopapier of Canon's Photo Paper Plus Semi-gloss (halfglanzend plus-fotopapier) is ideaal voor deze soort foto's, aangezien ze de kleuren en details van je foto’s tot leven brengen.