Tutorials voor LEGRIA

Tips & tricks voor je LEGRIA

Als je bekende plekken fotografeert, kom je snel in een sleur terecht en maak je precies dezelfde foto's als alle andere fotografen die op die plek zijn geweest. Als je op de bestemming aankomt en het onderwerp voor je ziet, kunnen je hersenen vaak alleen maar aan alle andere foto's denken die op die locatie zijn gemaakt.

Zoek eerst met je ogen naar een mooi tafereel en daarna pas met het scherm van je camera. Neem de tijd om de verschillende invalshoeken te bestuderen voor je je LEGRIA pakt: zoek een beeld dat je nog nooit eerder hebt gezien. Draai je om, voeg mensen toe aan je foto of maak je foto's op verschillende momenten op de dag voor een interessanter tafereel. Of maak een foto van andere fotografen die een beroemde bezienswaardigheid of monument fotograferen!


Denk vooruit voor betere resultaten

Je kunt op eenvoudige wijze een meeslepende of vermakelijke video maken door vooraf te bedenken wat je wilt filmen.

voorjaar - Canon
See-ming-Lee – Chinese universiteit van Hong Kong
Rechten: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Zodra je op de gewenste locatie bent, maak je een korte opname die de scène meteen sfeer geeft. Gebruik hiervoor een grote beeldhoek om de hele scène vast te leggen.

Als je de camera een paar seconden stilhoudt, kun je de beelden later makkelijker bewerken. Zodra je je openingsshot hebt, kijk je goed naar de locatie. Zoek naar details en unieke eigenschappen die je in de video wilt verwerken. Maak twee korte clips van elk element: een met de zoominstelling tot halverwege en een met een smallere zoominstelling. Zo kun je tijdens de nabewerking flexibeler met de beelden werken.

Maak gebruik van LEGRIA's variangle scherm om opnamen te maken uit opvallende hoeken die anders niet mogelijk zijn. Als je een 2016 LEGRIA-model hebt, kun je de Highlight Priority-modus gebruiken om sprankelende details vast te leggen, zoals weerspiegelingen en glinsterende metalen. Je kunt ook filters gebruiken voor een interessante look. Gebruik een lange sluitertijd (beschikbaar op de LEGRIA G-serie) om bekende plekken een dromerige sfeer te geven.

Tips & Tricks: gebruik meerdere standpunten voor elk element van je opnamen om je filmpje beter te kunnen bewerken.